Österlen del 3 – Haväng

20130525-_DSC4789
På lördag kväll var målet för vår fotografering Haväng. Jag har varit där en gång förut, för två år sedan. Men det var mitt på dagen, varmt med stark sol. Redan då insåg jag att hit vill jag åka igen, antingen på kvällen eller en tidig morgon när ljuset är som bäst.

Så jag hade nog egentligen ganska höga förväntningar när vi styrde bilarna ner till Haväng.  Skulle dessa förväntningar infrias tro. För jag har också lärt mig att när man åker ut och fotograferar, kan förväntningar vara lite farligt, det kan liksom lägga locket på vad gäller kreativitet och allt låser sig.

I Haväng finns väl också en av de mest fotograferade tallarna i Sverige och det fick bli mitt första fotografiska mål för kvällen. Ni kan ju gissa att det blev ett hel del bilder på sensorn på den tallen och vi hade ganska kul Peter, Peter o jag när vi skulle synka vår fotografering när solen tittade fram. Ställa kameran på 10 sek fördröjning, trycka av samtidigt och sedan springa undan. Allt för att förhoppningsvis slippa våra egna skuggor i bilden.

Hur det gick? Ser ni här:

20130525-_DSC4746
20130525-_DSC4760
och som sagt, vi var några stycken som nog kommer hem med tallen på bild

20130525-_DSC4763
På vägen ner till stranden av Haväng, så fastnade jag på en liten bro, för nere i Verkeåns utlopp var de mest fantastiska speglingar från molnen på himlen och alla knotiga och skruvade träd. Så jag var bara tvungen att stanna till en stund och sätta fast stativet på broräcket och sedan försöka hitta någon struktur i allt kaoset i vattnet under mig.

20130525-_DSC4771
Jag mötte min rumskamrat på vägen och hon visade bilder på ett mini Alestenar, så jag klättrade upp för kullarna till stenarna och fastnade där en stund.. Så här kommer två bilder där jag inte riktigt kan bestämma mig, svartvitt eller färg…

20130525-_DSC4776
20130525-_DSC4776-2
Som ni nog  märker när ni kommit så här långt, så började himlen bli mer och mer fantastisk. Otroliga molnformationer började trycka på utifrån havet. Det var väl iof det annalkande regnvädret som var på G.. men än så länge njöt jag bara av den otroliga himlen som ihop med kvällsolen skapade en av dem mest fantastiska kvällar jag någonsin upplevt

Så ni börjar nog ana, jag gick igång ordentligt och fotograferade och fotograferade och glömde tid och rum och vågorna som rullade in mot stranden.

20130525-_DSC478220130525-_DSC4783
Rester av tång hade skapat underbara mönster i sanden och här släppte väl alla hämningar så jag lade kameran och stativet ner i sanden  utan en tanke på att en större våg skulle fullständigt skölja över utrustningen, men med resultatet i hand så var det värt att våga ta lite chanser

20130525-_DSC4798
20130525-_DSC4807
Innan kvällens sista ljus försvann så ställde jag mig nästan i vattnet, eller om jag skall vara ärlig, vattnet nådde över min skor så inte kom jag torrskodd hem, men som sagt vad gjorde det. Att sedan stativet sjönk ner i sanden hastigt och lustigt så att försöka få till en rak horisont var inte det lättaste. Sanden vi stod på levde liksom sitt alldeles egna liv.

20130525-_DSC4813
20130525-_DSC4809
Den här kvällen blev tyvärr helgens sista fototur, för nästa morgon strilade regnet ner från en grå-grå himmel och vi ställde in all fotografering. Det regnade ända till halv två när workshopen var slut och alla lämnat vandrarhemmet och åkt, alla utom jag som hade bestämt mig för att stanna kvar en extra natt. Tyvärr hängde det gråa vädret i sig så sista kvällen på Österlen tillbringade jag uppkrupen i soffan. Men som sagt, vad gjorde egentligen det, för vad hade kunna slå den här lördagskvällen i Haväng?

På hemvägen idag, så kunde jag inte låta bli, jag vara bara tvungen att stanna till en sista gång i Brösarps backar och göra ytterligare ett försök med dessa gäckande gullvivor.. hmm.. nej blev inte bra den här gången heller, så det måste ju betyda att jag behöver åka ner igen – så härliga Österlen, jag kommer tillbaka nästa år.

20130527-_DSC4821
Hmm, sedan har jag väl också den här helgen insett, att någon form av missbruk har jag allt, men vad detta missbruk bestrå i, det mina kära läsare, det återkommer jag till endera dagen 🙂

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Österlen del 3 – Haväng

 1. Yohanna skriver:

  Åh, så många vackra bilder, det ser verkligen ut att ha varit en magisk kväll! Och himlen var ju helt otrolig! Vilken lycka det måste ha varit att vara där och fota. Och vad gäller stenbilden så tycker i alla fall jag svartvitt, den var mycket mer dramatisk enligt mig. =)

 2. svenningfloda skriver:

  Mycket BRA! Förstår att till bilder hör text, det ger helhet som oftast saknas vilket ger så mycket ”added value” till bilden! Den S/V bilden på stenen gillar jag bäst, den ger den där mystika stämningen!

 3. stenmoberg skriver:

  Håller med båda ovan om den S/V

 4. Marie Leander skriver:

  Vad kul att läsa om dina äventyr på Workshopen i Österlen. Jag har precis anmält mig till en workshop där i höst med Patrik Larsson. Hoppas på att komma hem med lika fina bilder som du. Fast med lite mer höstfärger då förstås.
  /Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s