Alla dessa holics

Ja, det finns många former av missbruk… Du har shoppoholics, alcoholcs, ciggoholics, coffeeoholics, speloholics och så finns jag..

Men vad är då det missbruket jag lider av tro… jo, jag börjar inse det nu… jag är en workshopoholics och inte vilka workshops som helst.. Utan det skall framförallt handla om fotografering.

Här är jag nyss hemkommen från 4 dagar på Österlen, som ni kunnat läsa om. Där sömnen var obefintlig, man stupade i säng vid 23.30, hann inte mer än lägga huvudet på kudden och sluta de oskyldigt blågröna och så ringde väckarklockan igen 3 timmar senare. Man släpade sig upp och likt en zoombie drog på sig kläderna, borstade snabbt sina gaddar och slängde kameraryggan sådär hurtigt över axeln och gav sig ut.

Nästan gång man fick möjlighet till närkontakt med kudden och täcket, ja, det var ca 23.00 på kvällen igen, om man nu inte var tvungen att kolla in kvällens sista bilder för att se om man lyckats med den där bilden som man bara kände WOW.. och hade man nu gjort det, ja då somnade man med ett lyckligt leende på läpparna för att ca 2,5 timmar senare vakna igen.

Ja, ja.. tänker ni så här långt, du gör väl antagligen detta för att utvecklas som fotograf…

Jo, det gör jag väl.. men hemska tanke, tänk om jag en dag vaknar upp och inser, vad mer har jag att lära mig…

För då kanske jag skulle missa allt det roliga, alla hysteriska skratt, alla nya spännande människor som jag får möjlighet att lära känna. Tänk er själva, man är så trött, så istället för att kleta smör på smörgåsen, så hamnar smöret av någon anledning i håret och man bara skrattar åt alltihop för man har så kul.

Jag börjar som sagt inse, att det här nog är något slags beroende, för nu några dagar efter jag kommit, med obefintlig sömn, noll koll på vad som händer ute i vida världen, totalt bortkopplad från det vanliga livet, ja då längtar jag nog redan efter nästa workshop.

För det är nog just det här som är så himla roligt med att åka iväg på workshops, man flyttas tillbaka till lägertiden när man var barn, då man bara ägnade sig nästan 24 timmar om dygnet åt någonting som man bara älskar och man gör det ihop med likasinnade.

Idag när man inte längre samlas ett gäng ungar från hela Sverige, utan vi kvinnor och män, som arbetar och sliter runt om i Sverige, som lämnar våra jobbmobiler hemma, sätter frånvarohanterare i outlook på ”ledigt” med ett trevligt meddelande att vi tyvärr inte har möjlighet att läsa våra mail under vår ledighet – vi lämnar också alla våra krav och måsten kvar hemma och för några dagar så gör vi det vi tycker är allra, allra roligast att göra.

Javisst, vi är många som älskar vårt liv hemma också och våra familjer och jobb, men vi plockar fram barnet i oss, där vi återigen är ungen på lägret, som rusar in till middagen, eller snabbt slänger i oss mackan för vi skall ju ut och ha kul igen i och rulla runt med macrot på blomsterängen.

Så förstår ni nu att det här missbruket, faktiskt är ett väldigt lustfyllt och härligt missbruk som nog egentligen är ett ganska nyttigt missbruk också.

Och lugn alla, jodå, jag har redan bokat nästa workshop, redan i början av augusti drar jag iväg på en veckas workshop.. och höll jag ju på att glömma, även näst-nästa är också bokad, men å hemska tanke, den blir inte förrän i slutet av oktober.. men den som väntar på något gott… ja, den väntar alltid för länge.

20130525-_DSC4763

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Alla dessa holics

 1. Marie skriver:

  Moahahaha! Underbart. Men jag trodde att vi var överens om att det var Peter Nilsson som kletade smör i håret på dig 😉

 2. Marie skriver:

  Ps – ja, begreppet CA-missbrukare kommer ju någonstans ifrån 🙂

 3. Karin Björklund skriver:

  Ja, det är verkligen något visst med de där workshopparna! 🙂 Förra året var jag på tre stycken men i år detoxar jag ännu så länge och har inte varit på en enda ännu. Tror och hoppas på att det blir några till hösten dock.

  Med lite tur kan man även träffa en snygg kille på de där workshopparna. Två flugor i en smäll liksom. 🙂

 4. Peter Nilsson skriver:

  Visst! Skyll på mig bara….
  Nä. Jag skulle aldrig våga kleta smör i håret på Agnetha.
  (särskilt inte tidigt på morgonen) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s