På läger

Igår var det dags att dra mot Mullsjö och deras sommarskola och naturfoto med Anders Geidemark som ledare. Dagen började med att jag skulle hämta Anki o Cicci på stationen i Jönköping för vidare befordran mot Mullsjö. At hitta tågstationen i Jönköping tänkte jag skulle väl inte vara några problem, men ack vad fel jag hade. Jag kan väl säga som så, det gick som på räls (utan spårning) med Volvon till Jönköping, men sen ja, då är det lika bra att säga som det är. Gatukontoret i Jönköping har inte riktigt samma uppfattning om skyltning och omdirigering som jag. För tydligen pågick det en del ombyggnader av gator runt Resecentrum, jag såg det, men jag höll aldrig på att hitta dit. När jag passerade samma gata för sisådär 3:e eller 4:e gången och började inse, nja, nu får min högst personliga rundtur i Jönköpings C vara färdig, då äntligen hittade jag fram till centralen och det precis i tid för Cissis och Ankis tåg att rulla in.

Väl framme i Mullsjö och folkhögskolan, var det bara att packa ur bilen, inkvartera sig och sedan lunch.

Resten av eftermiddagen handlade mycket om komposition och Anders visade med entusiasm och inspiration hur vi skall tänka komposition. Vi hann också alla kursdeltagare att visa 5 medtagna bilder för att berätta vem vi själva var som fotografer.

Så var det också genomgång och morgondagens första fotouppgifter, för just det, vi fick hemläxa redan första lektionsdagen.

Kl 04.10 ringde klockan imorse och som vanligt, ramlade jag ur sängen, med ett kilo makadam i ögonen, och radarn inställd på att få med fotogrejerna och på med kläderna. Vi åkte iväg ut till Tunarp där vi under några timmar skulle genomför våra uppgifter och dessa var:

1. Gyllene snittet
2. Bilduppbyggnad, förgrund, mellangrund o bakgrund
3. Kort skärpedjup
4. Rörelse
5. Den personliga bilden

Ni förstår ju själva vilken ångest jag hade, jag som inte klarar av att få läxor eller en fast uppgift att genomföra, iallafall inte när jag fotograferar.  Jag får någon form av hjärnkramp direkt som håller i sig tills man är tillbaka hemma igen. Men jag tog ett beslut igår kväll, jag skall genomföra det här så det var bara att ge sig ut och leta och hoppas att den som söker, den finner också. Så här blev resultatet av dagens hemuppgift:

Det var lite roligt också att vandra runt i Tunarp, ett ställe som jag hört så mycket talas om under de år jag var engagerad inom Ridsporten.  Så första uppgiften ”Gyllene snittet” där sitter ju en häst perfekt

AL1120130730-_DSC6072

Bilduppbyggnad, ja då drog jag iväg in i skogen, nästan så jag började fundera tillslut, hmm, kommer jag hitta tillbaks igen. Men lugn, som ni inser, jag hittade tillbaka


AL1220130730-_DSC6061
Korta skärpedjupet var lite värre, här är det måååånga bilder som kommer åka raka vägen ner i papperskorgen, det är då lika bra att erkänna, men ok, en kan jag iallafall lägga ut

AL1320130730-_DSC6083

Så var det rörelse, där höll det på att skita sig också insåg jag när jag kom hem, så här får man göra som så, man tager vad man haver, och med lite fantasi och kreativt tänkande, kan man väl ändå se lite rörelse i den här bilden… eller???

AL1420130730-_DSC6081
Tillslut så, den personliga bilden, ja, ja.. det är bara att inse, det är vatten som gäller för undertecknad

AL1520130730-_DSC6080

Pust och stön, jag är klart – men just det, vi skall ju också redovisa våra bilduppgifter under eftermiddagens pass, så nu skall man gå och fundera på det också.. hmmm….

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s