Tillbaka till vardagen

20130731-_DSC6116

Så har jag då varit hemma ett dygn efter en helt fantastisk, rolig och galen vecka i Mullsjö. Jag har ju deltagit i kreativ naturfoto under ledning av Anders Geidemark Vi har varit 20 deltagare som under hans ledning utvecklat vårt stora intresse naturfoto.

Dagarna har varit långa där vi några mornar var uppe och iväg ut i naturen redan 04.30 och lampan i mitt rum släcktes väl ibland kanske lite väl sent. För ni vet hur det är, man kommer hem från fototuren och är så nyfiken, så man kan bara inte hålla sig, man måste titta på bilderna och ja, så är man fast.

Men vad gör det, i det härliga sällskapet jag haft. Jag lovar, jag har skrattat så magmusklerna nästan fått kramp och det är kanske på plats att så här i efterhand be en och annan kursdeltagare som hamnade i samma hus om en ursäkt för en och annan störd sovstund.  För som sagt så mycket jag skrattat den här veckan var det nog längesedan jag gjorde.

Men vi har inte bara skrattat, vi har haft arbetsuppgifter att lösa och vi har också fått en första mycket intressant inblick i den svåra konsten att göra bildspel. Vi har också fått se Anders egna otroliga bildspel med bilder som iallafall jag nästan fick tårar i ögonen av. Bilder man bara kan drömma om att en gång få möjligheten att ta.  Fast fotografering handlar ju kanske inte om att efterapa andras bilder, utan få inspirationen få den där kicken att försöka ta ytterligare några steg framåt och det har jag definitivt fått den här veckan.

Att som sagt sömnen varit minimal, att skrattmusklerna har träningsvärk, det är väl liksom en bonus som jag önskar alla få vara med om när man åker på läger. För på något sätt kändes detta som en härligt, opretantiös lägervecka där bilden fick stå i centrum.

Nu är det ju som sagt bara några skälvande timmar kvar av årets sommarsemester för imorgon kl 08.00 är det dags igen att åter äntra kontorsstolen och med ett glatt tjooho slänga sig ner i högarna av papper som samlats på skrivbordet.

Fast det är klart, det gör jag med glädje för om jag har mycket att göra då går ju tiden liksom snabbare och snart, snart, är det återigen dags för en veckas semester och då uppe i Abisko, detta ställe som blivit mig så kärt.

Avslutningsvis vill jag också tacka Anders Geidemark för all kunskap och inspiration han delat med sig av under veckan och detta på sitt underbart entusiastiska och positiva sätt och ni som läst sista veckans blogginlägg och funderar på en vecka nästa år i Mullsjö under Anders ledning kan jag bara säga ÅK DIT!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s