Längtar till hösten

20111016-_DSC2743
Är det kanske fler än jag som börjar längta till hösten.  Förhoppningsvis är det så, för hösten är så härligt. När den där klara, lite kyliga luften omsluter dig när du sticker ut huvudet på morgonen. Det där speciella höstljuset som möter dig på morgonen och den sköna dimman. Då kryper jag ur min sommarkoma och vaknar upp igen. Då vill jag fylla termosen med rykande hett kaffe och åka ut i skogen och sitta på en stubbe och bara njuta. Fylla lungorna med den där sköna luften, låta naturens höstförberedelser omsluta mig och ge mig lugnet. För på  något sätt känner även jag att jag vandrar in i ett skönt lugn, där de lite mörkare kvällarna utanför fönstret känns småmysiga när de levande ljusen i fönstret fladdrar lite lätt och skapar spännande skuggor på fönstret.

Då vill jag stå längst upp på Kopparhatten i Söderåsens nationalpark och titta ut över ravinen och njuta av den underbara färgpaletten som naturen trollar fram utan en endaste liten målarpensel eller reglage i något bildprogram. Den bara bjuder oss på detta färgskådespel alldeles gratis för så generös är vår underbara natur.

20111015-_DSC2543
Då vill jag står och vinka på återseende till alla flyttfåglar som drar iväg mot sydligare nejder.

Sedan kan det ju inte hjälpas som den morgontrötte individen jag är, att som naturfotograf är det ju lite lättare att komma ut i gryningen. För på hösten då handlar det inte om att stiga upp kl 03.00 på morgonen, nej då handlar det om lite mer normala tider för sjusovaren.

Bara för att få en liten föraning om hösten så smygstartar jag ju den här känslan och åker för 4:e året upp till Abisko om bara 3 veckor. Återigen skall jag sitta i lugn och ro på ett tåg och till dess lugna dunkande se hur naturen förändras medan jag kommer längre och längre norr ut.  Tänk att krypa ner under täcket i sovvagnen någonstans i höjd med Gävle för att vakna upp någonstans norr om Älvsbyn, titta ut över dimman som ligger tät på myren. Det ni, det är en alldeles speciell känsla som iallafall kan göra att jag får lust att dra i nödbromsen på tåget för att bara få stanna tiden för en kort stund och njuta, njuta.

Så håll med, hösten är en underbar tid och ack så underskattad av många. Men testa, känn på den, fyll era lungor med den där alldeles speciella klara höstenluften.  Dra på er en varmare jacka och gå ut och njut av den där sköna lite kyligare höstluften, jag lovar, ni kommer bli förälskade i hösten ni också.  Glöm bara inte att packa ner termosen med lite varm dryck och ger er den tid ni behöver för att slå er ner och bara njuta av den plats där kaffe smakar som allra bäst, nämligen i naturen en klar höstdag.

20110914-_DSC2118
och det är här jag kommer sitta och njuta och lyssna till forsens ljud om bara 3 veckor.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s