Att fotografera till musik

20130907-_DSC6478
Idag eller skall vi snarare säga tidigt imorse så ringde klockan och upp steg jag trots att det var lördag och ledig dag. För nu var det äntligen dags för mig att få besöka Svartedalens naturområde i närheten av Kungälv. Jodå, med kaffe i magen lätt uppblandat med en halv lingongrova, så började att allt landskapsfotografen i mig att vakna och jag promenerade ner för att möta min fotokompis. Det blev en liten kort promenad till musik, för mellan husen dånade rockmusiken från någon högtalare där man ännu inte hunnit gå och lägga sig. Så kan det vara, när den ene stiger upp ur sängen tidigt på morgonen ja, då är det ett gäng som ännu inte hunnit lägga sig. Vilket vi snart skulle upptäcka att fler valde detta.
Vi hade väl hoppats på en härlig morgon vid sjön, med en dimma som skulle smyga sig runt tallar och granar, men tji fick vi. Det var en klar och varm morgon och så kan det ju vara ibland Det blir inte riktigt som man vill. Då är det väl bara att göra det bästa av livet och istället njuta av den stilla morgonen .
Det blev en morgon, men kanske inte så tyst som man kunde hoppats och nu tänker jag inte på att jag allt som oftast tjattrar på som den värste tjattermaskin, utan även här var det ett gäng som hade fest någonstans i krokarna. För med min kompis och jag gick runt och letade kompositioner och den obefintliga dimman var det så att andra någonstans på andra sidan skogen, definitivt inte letade våra motiv utan istället antagligen gav sig hän åt rockmusiken som dånade ut genom deras högtalare.

Jodå, några bilder blev det allt, medan dagen sakta vaknade till liv, eller som sagt, för vissa, nattens dansande och spelande började ta ut sin rätt och musiken började bli lägre och lägre

20130907-_DSC6481
20130907-_DSC6484
20130907-_DSC6488
20130907-_DSC6495
20130907-_DSC6507
Så när klockan drog sig mot åtta-snåret och jag normalt brukar slå upp min oskyldiga blå en lördagsmorgon, ja då var det alldeles lagom att istället slänga in fotoutrustningen i bilen igen och dra sig hemåt igen och inse, att nu vore det nog lite skönt att få krypa ner i sängen igen och sova någon timma eller så, nöjd och tillfreds med starten på den här helgen och vem vet, det kanske hinns med ytterligare en liten tur med kameran innan helgen är över.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att fotografera till musik

 1. Anders Åberg skriver:

  Se där ja, rätt ställe och rätt tid på dygnet, men som vanligt med Stendammen så är förhållandena inte alltid som man tror.
  Rockmusik har jag aldrig hört där, men många gånger när dimmorna ligger fint hemma hos mig så blåser dom bort uppe vid Stendammen.
  Man verkar behöva ett antal sömniga mornar på sig för att ha turen med både vind och luftfuktighet, men när man väl har det så är stället helt magiskt.
  Det finns helt enkelt inget som slår det då, så det är bara att kämpa vidare Agnetha, snart är det lördag igen.

  • nikonetha skriver:

   Jo, jag har ju insett detta, så som du säger, bara på det igen och kämpa sig upp och iväg för det var verkligen ett ställe väl värt att besöka igen och igen

 2. Henrique skriver:

  Underbart rogivande och vackra bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s