Nu var det dags igen

20120913-_DSC1141

För vad tro? Jo, dags att åka upp en höstvecka till Abisko igen. Det här blir 4:e gången jag åker upp på lika många år. Det är alltid lika härligt att komma upp och den här gången blir det också andra gången i år. För jag gjorde ju en liten tur upp i vintras också.

Det finns väl de som kanske tycker – är det inte dags att utforska nya platser – men vadå, trivs man på ett ställe, är det väl inte fel att åka tillbaka igen och igen. Framförallt också eftersom jag åker upp för att fotografera en vecka, då är ju liksom aldrig en plats den samma.

Jag kan när jag tittar igenom gamla bilder, inse hur samma platser skiljer sig under de här 4 åren, färgerna är så olika, vädret är aldrig någonsin detsamma. Ja, det är bara två parametrar som gör att ett ställe aldrig är likadant.  Det som också är så spännande med att åka iväg för en fotografisk vecka till samma ställe flera år i rad, att man alltid upptäcker någonting nytt, någon ny liten vinkel att möta en komposition, eller också är ljuset annorlunda och ja, då får man tänka om, även om jag stått på nästan exakt samma plats minst 3 ggr tidigare.

Den här gången blir det också en ny utmaning, för nu skall jag vara där själv en hel vecka. Ingen kompis som skall med, ingen workshop, bara jag, ensam och helt på egen hand. Det kommer definitivt bli en utmaning att utan något sällskap hålla igång mitt fotograferande 5 dagar på egen hand. Lägga upp mina egna utflykter varje dag . Hålla inspirationen på topp. Det här ser jag verligen fram mot, med en go energi.

Detta kommer definitivt bli en ny erfarenhet att under så många dagar fotografera på egen hand. Annars tycker jag iof om att åka iväg på egen hand. Jag har ju alltid rest mycket ensam, så där är jag inte orolig. Att resa på egen hand är alltid spännande, det öppnar upp möjligheter på ett helt annat sätt att möta nya människor och möten med nya människor är ju också någonting jag tycker mycket om.

Det är lärorikt, det är nyttigt och det är framförallt berikande och utvecklande. Det ger iallafall mig alltid ny energi och nya spännande tankar och idéer om livet.

Det är ju också dessa möten jag genom gjort genom åren när jag rest på egen hand, som jag fortfarande bär med mig som spännande och vitaliserande minnen.

Iof att åka iväg några vänner och fotografera är alltid också spännande och givande. För även om man vandrar iväg på egen hand och fotograferar och går in i sin bubbla alldeles ensam, så vet man med sig, att man har en kompis där någonstans bakom en kulle eller bakom nästa krök. En kompis man kan sätta sig ner och diskutera med när man känner att ”wow” jag har fått till en komposition eller man känner, att usch vad det tar emot. Då kan en pratstund med kompisen, ett gott skratt tillsammans vara precis det där lilla avbrottet om löser upp alla knutar.

Så min utmaning och mål den här veckan, det får bli att klara mig på egen hand och att verkligen trivas med det enda sällskapet jag har, nämligen jag själv och det är väl iof ett ganska bra mål att ha. Att påminnas om att man trivs med sitt egna sällskap och mår gott av det, eller vad tycker ni?

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu var det dags igen

  1. jukkalausmaa skriver:

    Låter som om du har en fin vecka framför dig! Själv får jag vänta en vecka till innan det blir dags att dra norrut. Inte så långt upp som du dock. Ha en fin vecka däruppe!
    /Jukka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s