Trötta ben, men nöjd

I förmiddags gav jag mig ut i den artrika björkskogen.  Jag tänkte, vadå, klart jag skall utmana mig själv direkt och ge mig på det svåraste jag vet och det är att försöka hitta kompositioner i det totala kaoset som denna björkskog är.
Vädret var kanske inte helt och hållet på min sida, med strålande sol och näst intill högsommarvärme kändes det som. Men vadå, jag tog förmiddagen som en träning för att ta med mig nästa gång jag kommer dit under veckan och då antagligen solen inte kommer lysa lika starkt. För hur det än är,  vädret ser ganska så ostadigt ut resten av veckan, men å andra sidan häruppe i fjällvärlden kan ju väderleken ändra sig snabbt.

Nå, fick jag ihop några bilder där i det totala kaoset. Jodå, fast det var en trög start. Jag vandrade runt länge, länge, men tillslut insåg jag, jag slår mig bland mossa, björkstammar och vissnade arter och bara njuter av stunden, så skall det nog lösa sig vad det lider.

20130916-_DSC6596
20130916-_DSC6606-2
20130916-_DSC6609
20130916-_DSC6612
Så det var en trött, men ändå nöjd undertecknad som kom tillbaka till turiststationen där lunchen hägrade. Hungrig var jag också, så en rejäl portion mat och så kaffe och lite bildbehandling, innan det var dags för eftermiddagens fotoutflykt.

Eftersom idag såg ut att bli en av de få riktigt fina dagar vädermässigt, så bestämde jag mig för att vandra upp till sjön Njaukajaure och tillbringa eftermiddagen där.  Just det, jag har numera lärt att kolla en liten detalj till, nämligen vindarna. För när jag väl kom upp insåg jag att idag blåser det. och det blåste rejält. Så jag var tveksam om det överhuvudtaget skulle gå att fotografera där uppe.

Jag började istället med att hälla upp första koppen med eftermiddagskaffet och bara satt där och njöt. Hälsade på ”min björk” och kunde konstatera att den mådde bra.

20130916-_DSC6638
Jag började också försöka se den kraftiga vinden som kanske någonting jag kan göra något med och här kommer lite bilder från sjön. Stundtals blåste det nästan så mycket så jag fick hålla i stativet och stundtals var det helt vindstilla

20130916-_DSC6646
Hela tiden förändrades himlen och ljuset och ena stunden spännande dramatiska moln, för att nästa stund dök det upp blå himmel

20130916-_DSC6648
20130916-_DSC6650
20130916-_DSC6655
Så en sak är säker, när jag kryper till sängs ikväll kommer jag sova gott, för dagens två fototurer dom känns definitivt både i ben och huvud. Morgondagen har jag väl inte riktigt planerat ännu, det får vädret bestämma, för på vägen hem från sjön, ja, då träffades jag av en och annan regndroppe. Så nu känns det skönt att sitta här inne på stationen med ett gott glas vin bredvid mig och titta ut på himlen och se hur vinden river tag i träden här utanför.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s