Efter Regn kommer…..

20130919-_DSC6877

…..faktiskt riktigt skönt fotoväder. För idag var jag på G igen, efter gårdagens ofrivilliga vilodag. Det blev ju även en vilodag från bloggen, kan ni tänka er detta, men så är det ibland.
Idag som sagt, var jag på G igen och redan vid halv tio stod jag utanför turiststationen och började styra stegen mot jokken. För återigen fick det bli målet den här förmiddagen. Jag hade väl egentligen inga bestämda planer vad jag skulle fotografera, det fick liksom vädret och humöret bestämma.

När jag väl kom fram till jokken så kände jag, hmm, några regndroppar, men tack och lov tog jag beslutet att det var nog bara ett litet lätt skrämselregn för att testa hur ”het på gröten” jag var. Så ha, ha.. jag lurade det och stannade kvar och efter en kort stund så var det över igen, tji fick det. Så lättlurad är inte jag.

Jag började med att försöka göra om det, jag kanske kände jag gjort fel i förgår så ut på samma klippa igen och testa nya kompositioner

20130919-_DSC6801
Så vandrade jag lite längre in i jokken och lite längre ut på klipporna, för jag inser, jag har blivit riktigt modig. Tänk när jag stod här första gången 2010. Då höll jag mig på behörigt avstånd från någon som helst kant, men nu så, nu börjar jag bli riktigt,  riktigt våghalsig, iallafall med mina mått mätt.

20130919-_DSC6804
Jag testade även några exponeringar för att äntligen försöka lära mig slå ihop två bilder, så någon kompis kommer snart få ett samtal av en undertecknad icke kunnig i photoshop med ett rop om hjälp.  För något skall jag ju pyssla med när jag kommer hem igen, eller hur?

Så hamnade jag i den där idétorke situationen igen och återigen inser jag, fikapaus är en fotografs bästa vän. För för vilken gång i ordningen börjar idéerna komma, när jag sitter där med en kaffekopp i handen och bara tittar mig omkring. Den här gången hjälpte väl inf min iPhone till lite, då jag passade på att ta en liten instagrambild som jag insåg, ”wow” den här är ju häftig.

Så snabbt undan med kaffet och så på’t igen. Här kommer ett litet urval av de bilder som jag skapade av bara en litet vackert format hål. Ett hål med mönster som mejslats ut i stenen antagligen under många 100 år av vatten.

20130919-_DSC6831
20130919-_DSC6842
20130919-_DSC6844
Som sagt, detta var bara ett litet axplock av alla  bilderna jag tog, så återigen, jag har räddat en hel del kvällar i höst hemma vid datorn då dessa bilder skall granskar mer ingående och arbetas med.

Som jag skrev i början, i dag var jag på G ordentligen, så efter lunchen och lite vila, vandrade jag ner till Torneträsk. Här har jag bara varit en gång tidigare. Tyvärr blåste det ordentligt idag, så det var svårt att överhuvudtaget fotografera, men jag stannade iallafall till vid ett trädskelett som låg där alldeles vid kanten branten ner mot stranden,

20130919-_DSC6889
Så var det ju den där björkskogen jag vandrade genom hela vägen ner till stranden och så hela vägen upp. efter gårdagens regn hade färgerna kommit fram ordentligt igen.

20130919-_DSC6897
och så dagens sista stopp för att fotografera blev nere vid alla dessa senpyramider människor byggt upp  en liten del av jokken.

20130919-_DSC6912
Det här var ju minsta dag i Abisko och jag inser att jag i princip slutar med samma bild som jag började med.  Imorgon är det dags att äntra tåget mot hemmet och jag kommer definitivt äntra tåget nöjd med min vecka här. Mycket frisk luft, mycket motion och många sköna timmar jag och min fotoutrustning ensam tillsammans på helt egna äventyr.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s