Batteritorsk vid Ramhultafallet

Idag var det dags äntligen dags att åka på fotoutflykt med Lerums Fotoklubb till Ramhultafallet. Jag har lovat ganska länge att ordna en utflykt dit med klubben och nu äntligen blev det av Vädret så mer än lovande ut, inte en massa äckligt solsken utan en sådan där skönt grå-grå himmel som skulle göra det möjligt att fotografera i lugn och ro mitt på dagen. Visst regn hade dom lovat, men inte sjutton stoppar lite regn en landskapsfotograf på G. Vilken tur vi hade för kan ni tänka er, visst det regnade på vägen ner, men så fort jag kränkt på mig min regncape vad tror ni hände, jo regnet slutade och det var bara att ge sig ut i fallet.

Jag hade väl tyvärr inte riktigt förberett fotoutrustningen på samma sätt som jag borde den här gången. En allmän trötthet under gårdagen kombinerat med en intensiv träff med tvättstugan gjorde att jag nog inte hade lika koll på läget som vanligt. För som sagt, jag kontrollerade iof att batteriet i kameran hade laddning kvar och så i min enfald tog jag för givet att reservbatteriet var fulladdat. Men men… icke som nicke.. och tänk även mobilen hade inte fått sin nattliga dos av laddning. Ok, det räckte en stund iallafall, men ibland är det kanske bra att man gör sina misstag så man skärper till sig till nästa gång.

Hmm, blev det några bilder då.. jodå, en hel del räckte iallafall batteriet till och nu kunde jag konstatera att vattnet var tillbaka i fallet igen. För det forsade och skvätte och var full aktivitet i detta härliga vattenfall.

20131110-_DSC7324
Dock höll jag mig den här gången endast i nedre delen av fallet. En del som jag inte fotograferat särskilt mycket de senaste gångerna jag varit där. Så det kändes lite halvnytt att stå i den delen och försöka komponera och jag börjar med två ganska lika kompositioner, där den första är tagen när solen vågade kika fram en stund och den andra, när solen gått i moln igen.

20131110-_DSC7265
20131110-_DSC7327
20131110-_DSC7325
Det är ju också en miljö som egentligen är ganska svårfotograferat, då det är mycket grenar och kvistar som sticker fram överallt och att ge sig ut i det forsande vattnet och börja plocka bort, är inte alla gånger heller det allra lättaste.

20131110-_DSC7319
Och då mina kära vänner, då är det ganska skönt att skruva på macrot och fotografera ett litet löv som dalat ner och lagt sig så där perfekt mitt på fikabordet ute i skogen. Att det också samlat på sig en massa vackra små vattendroppar blev väl liksom pricken över i:et.

20131110-_DSC7309-2
Avslutningsvis som sagt, så tog alla mina batterier slut, inkl mobilens, så då var det ju lika bra att bara packa ihop utrustningen och styra hemåt igen och konstatera, det är allt bra skönt att komma ut ett gäng så här och fotografera, tjöts lite och dricka kaffe.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Batteritorsk vid Ramhultafallet

  1. Bertil Adania skriver:

    Jättefina naturbilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s