Jag är ingen städtant

… iallafall när det kommer till att städa i mitt hem. Ja, det känner nog de flesta till vid det här laget som följer min blogg. För det är liksom ett återkommande tema här har jag en liten känsla av. Alla gånger undanflykterna haglat för att slippa städa. Men nu har jag slut på dom, eller skall vi rättare sagt säga som så, även om jag skulle kunna rada upp en hel hop, så fungerar det inte.

Det lackar mot advent, och i år har jag tänkt bryta ett mönster jag följt det senaste 5 åren. Inget julpynt, kanske på sin höjd en julros, som sådär lagom till 3:e advent börjar tappa sina röda blad och mest se ut som en något avskalad pinne i en vit kruka.

Nej, i år skall jag slå på stort igen, och sätta upp adventsljusstakar, leta fram mina tomtar som ligger väl gömda på vinden, plocka upp en gran i lagom storlek, ha glöggpannan varm på vardagsrumsbordet  – ja, tom byta sommargardinerna till mina julgardiner, var nu dessa ligger gömda någonstans.

Jaha, tänker någon, vad hände då med höstgarderinerna. Jo, det är väl ungefär samma sak där, dom vet jag inte riktigt heller var dom finns, eller rättare sagt, dom ligger längst in, högst upp i linneskåpet, ja, menar dom färgmatchar inte riktigt, mina vita lakan och bruna handdukar, så dom försvann bara.

Jag just det, städning var det. Tänk om det ändå vore lika lätt att städa en lägenhet, som städa i en bild i lightroom, för se det är jag bra på. Hmm, kan det kanske också bero på att jag inte är så bra på att städa sensorn, nej, jag tror inte det, eller hur? Tänk i lightroom, ja, då kan man sitta lite lagom tillbakalutad framför skärmen, klicka i lilla rutan för att visa alla oönskade element på bilden och så voila, är allt bort och detta medan man håller ett glas vin i andra handen och lite då och då sippra försiktigt på detta.

Nej, så enkelt är det inte i det verkliga livet, då finns det inget lightroomprogram, att importera lägenheten i, titta igenom, klicka på kloningsverktyget och simsalabim, alla fläckar och dammtussar är borta bara så där.

Ja, ha, tänker kanske någon, när ni kommit så här långt, om du nu skall städa, vad gör du då vid datorn? Har du då tid att blogga? Borde du inte stå dubbelvikt i städskåpet och leta fram alla bortglömda dammvippor, skurtrasor, rengöringsmedel och tömma skurhinken på allt som råkat ramla ner i den?

Lugn, kära vänner, jag är på planeringsstadiet just nu. Att storstäda en lägenhet kräver planer. Man måste lägga upp ett städschema, med noga inlagda pauser. Man måste planera vilket rum man skall börja i. Man måste också mentalt ställa sig in på vad som komma skall.

Så just nu, har jag kommit så långt i min planering, att jag insett, att det är viktigt att börja med lite vila och mental träning. Fundera över vad är bästa städklädseln, är det kanske den redan smutsiga joggingoverallen, eller är det kanske den rutiga mysdressen.

Viktigt är också var jag skall börja, så just nu sitter jag här och överväger, skall jag börja och tömma vardagsrummet från diverse resväskor, kameraryggsäckar och annat löst som liksom bara hamnat där på golvet av någon outgrundlig anledning. Eller skall jag börja med köket och lägga disken i blöt och fundera över om jag verkligen behöver spara den där tidningshögen till bättre dagar?

Ni förstår, det är tunga beslut som just nu hopar sig i min hjärna och dessa tunga beslut, de kräver mod och kraft.

Så därför öppnar jag den flaskan med skumpa som ligger och skräpar i kylen (nej, jag har inte beslutat mig för att köket blir första stället att städa) så blir det ju mindre att ta hand i det utrymmet, lutar mig tillbaka och funderar över om det kanske ändå skulle funka med att ta en bild på varje rum i lägenheten, importera i Lightroom och så fara runt med kloningsverktyget, för si det är ett verktyg jag vet hur man använder 🙂

Skål på er och trevlig fredag!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s