När snökaoset kom till stan

Idag vaknade vi till en ganska så vit värld. Tänk, vintern hade kommit till stan och några snökorn hade i ett lite huj skapat kaos, men vadå, kaos är till för att övervinnas. Så när Anki och jag insåg, att idag fick det bli växthuset i Botaniska och dit hade jag inte lust att åka. Ja, då var det spårvagnen som gällde. Jag var ju också tvungen att visa den här Stockholmstjejen hur Göteborgs något rostiga stolhet fungerade.
Så sagt och gjort, vi tog på oss delar av våra fotokläder. Ja, just det på med långkalsongerna, men inte undertröjan. På med dom tjocka kängorna men fotoryggan fick bytas ut mot lite mindre fotoväskor.

Nu var det ju så här, att Anki kunde inte trolla fram någon lite fotoväska i sin packning, så som den idialiske värdinnan jag är, erbjöd jag henne en lite miniryggsäck och själv, kliade jag mig i huvudet och insåg. Den där minikylväskan, som egentligen är gjord för att ta med sig 6 kylda öl till stranden, den funkar säkert som en fotoväska, bara man madrasserar den lite. Tänk, den perfekta madrasseringen blev stolsitsarna till sommarstolarna på balkongen. För stolssitsarna, ja dom hade jag tagit in, ävensom stolarna fortfarande står kvar på balkongen.

Så med kameran och macroobjektivet väl nedbäddade i den lilla kylbagen drog vi mot botaniska.

Jag kan meddela direkt, vi var tämligen ensamma där i växthuset och snart hade vi irrat bort oss i alla rummen och jag själv hade tappat bort Anki någonstans i djungelrummet.

Så medan Anki fortsatte att stå böjd över diverse små djungelväxter, ja då gick jag från avdelningen till avdelning däri växthuset och ropade ”Anki – är du där”

Själv så började jag vid en liten bukett av minicyklamen som i min tolkning nog liknar allt annat än cyklamen

20131208-_DSC7404Ja, just set, jag hittade kaktusrummet, även om botaniska trädgården hade ett finare namn på det, men vadå, Det var kaktusar därinne i alla olika former

20131208-_DSC7454
20131208-_DSC746320131208-_DSC748320131208-_DSC7495Vi avslutade i rökrummet, men det enda jag fick till där var en massa trassel

20131208-_DSC7553
och så liten studie av ormbunkar.

20131208-_DSC7547Efter Botaniska avslutade vi utflykten med att kana bort till Linnéplatsen för att leta upp en spårvagn vi kunde åka med med.  Jodå, vi hittade till slut en vagn och där satt jag  på spårvagnen och försökte visa Anki lite av kända ställen i Göteborg, men eftersom redan mörkret sänkt sig över stan, var väl hennes intresse sådär, men vadå nu har ju en anledning att komma ner hit till Göteborg igen, för att se allt jag berättade på ljusan dagen.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s