Fotoåret 2013

Med 9 dagar kvar av 2013, så är det kanske dags att göra en liten återblick på fotoåret 2013.  Det är alltid lika spännande och intressant att försöka göra den här återblicken över vad kameran och jag hittat på under året.  Visst det är 9 dgr kvar så vem vet, jag kanske måste komplettera det här inlägget med någon bild till innan året är över för förhoppningsvis skall jag väl hinna med en liten runda till med kameran när jag tröttnat på julmaten och behöver komma ut.

Jag börjar med en bild i februari för då ordnade två killar, Christer Hedberg och Mats Alfredsson en photowalk i Göteborg. Dom kunde nog aldrig drömma om uppslutningen för tänk, vi var nästan 200 personer som gick runt i Göteborg med våra kameror. Det ni, det var en härlig syn

20130209-_DSC2502 I mars så började den intensiva jobbperioden jag alltid har i början av året ge sig till känna och jag kände mig trött och sliten och insåg jag behöver få komma bort och bara koppla av, sitta uppkrupen i en soffa någonstans och sippa på ett glas vin, men också få vara ute och fotografera. Valet var lätt, det blev en vecka uppe i Abisko. En vecka som väl kanske ändå inte riktigt blev som jag planerat. Den började med ett rejält ryggskott, som jag dock lyckade skrämma iväg med voltaren. Däremot, tog istället influensan överhand. Så det blev kanske inte så mycket fotograferande i Abiskos vinterlandskap som jag hoppats. Det var dock en fascinerande upplevelse att se det här landskapen på vintern. Så annorlunda och så grafisk där fjällbjörken bildade härliga svartvita mönster mot den vita snön.

20130320-_DSC2709
Påklädd på ett sätt som gjort Michelingubben avundsjuk, trotsade jag ändå en kväll influensan och fotograferade norrsken och tänk efter ca 4 tim ute i kylan, ja då hade tom influensan förfrusit sig och nästa morgon var den helt borta.

20130321-_DSC2735 Våren var sen i år, så inga vitsippor i april, däremot, en bild från en eftermiddag och kväll ute vid Amundön.

20130413-_DSC2907

Naturligtvis blev det i slutet av april en tur ner till Söderåsens nationalpark för att fotografera vårens ankomst till bokskogen. Men tji fick vi, det blev inte några musöron i år, det blev däremot mycket små skott på träden istället. För även här var våren försenad. Vad gör det egentligen? Inte så mycket för Söderåsen är ändå Söderåsen, och någon gång skall jag även åka hit på vintern för att få se det här landskapet i vinterskrud. Tänk det är bara 4 månader kvar innan jag kommer stå vid ravinkanten igen och njuta av detta fantastiska landskap, tiden går fort!

20130427-_DSC299220130427-_DSC2952I maj äntligen så var våren här och nu var det dags att ha macrofrossa med vitsippor och annat smått och gott. Jodå, macron gick väl på högtryck den här perioden och så gjorde väl också datorn när man kom hem, För när man fotograferar macro, tenderar det ju att bli lite mer än 40 bilder man kommer hem som skall tankas in i burken
20130505-_DSC362120130510-_DSC3968I slutet av maj var det dags att återigen styra kosan mot Skåneland och den här gången var det Österlen jag skulle besöka. Det har väl nästan också blivit en tradition att åka dit i slutet av maj, för nu var det tredje året i rad jag var där nere.
20130523-_DSC4489Sista kvällen därnere, på stranden i Haväng, ja, då blev jag nog dopad av de härliga molnen, vågorna som rullade in på stranden och det här är en kväll jag kommer bära med mig länge. Ni vet, den där känslan man får när man nästan vill hoppa och dansa och sjunga för landskapet är så härligt och du vill bara fortsätta och fortsätta och fotografera

20130525-_DSC4807-Edit

När det blev semestertider, blev det kanske inte så mycket fotograferande, mesta tiden ägnades väl egentligen åt min lägenhet. Men sista veckan, ja då drog jag och några vänner till Mullsjö för en kursvecka under härliga Anders Geidemarks ledning.  Jag kom hem med inte bara en hög härliga bilder, jag kom också hem med nytränade skrattmuskler och sömnbrist. För det var längesedan jag haft en så rolig vecka med så mycket skratt, men också nya kunskaper och ny inspiration.

20130731-_DSC619420130801-_DSC6240

Ibland, så bara måste man få komma ut och fotografera lite, så en söndagskväll i augusti så hystade jag in fotoutrustningen i bilen och körde nån mil ner till Fiskebäck. Där njöt jag av en härlig augustikväll medan solen sakta sänkte sig bakom horisonten. De är de här små guldkornsstunderna som jag också tar med mig och som får mig att vara så glad över att jag har den hobbyn jag har. För under de här stunderna, ja, då laddar jag batterierna inför en jobbvecka, mer än resten av helgen.
20130825-_DSC6446-Edit
I september var det dags igen, en vecka uppe i Abisko. Det var 4:e året i rad jag åker upp dit för en höstvecka. I år åkte jag ensam upp och jag var lite orolig och spänd hur det skulle vara att klara en ensam vecka däruppe, att hålla igång inspirationen och motivationen, men det gick bra.
Självklart var jag tvungen att som en av de första utflykterna ge mig upp till ”min” björk och hälsa på. Det blåste rejält däruppe vid sjön så det var tom svårt att fotografera , men vad gjorde det när jag satt däruppe och njöt med kaffekoppen i handen.
20130916-_DSC6635-Edit

Det blev många turer under veckan till Abiskojokken för där kan man tillbringa en hel vecka och bara fotografera alla dessa spännande stenmönster och vattnet som bildar små konstverk alldeles opåverkade av oss människor.
20130919-_DSC6822-Edit

Nu var set höst igen även här nere i den södra delen av landet och i år blev det två vändor ner till Skånelandet och Söderåsen. Så här kommer lite höstfrossa från Söderåsen.

20131019-_DSC698720131025-_DSC7092-Edit-220131027-_DSC7238Nu är vi framme i december och årets sista bild i den här kavalkaden över 2013 får bli en kanske ganska oansenlig bild på lite gräs. Den kan väl kanske också symbolisera lite att jag det här året riktigt kameran lite mer neråt än tidigare. Gett mig tid och lärt mig se lite mer det lilla och kanske lite oansenliga landskapet, men ibland ack så mycket mer spännande än det stora
20131207-_DSC7361

Jag kan konstatera också när jag suttit och gjort den här återblicken att det varit ett spännande och roligt fotoår och jag känner liksom på mig att 2014 kommer bli minst lika spännande med redan nu, några härliga resor och utflykter inplanerade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fotoåret 2013

  1. Heeeelt underbara bilder!! Särskilt norrskenet!!! Skrev själv ett inlägg om annorlunda norrskensspaning i går!
    Hälsningar från Skottland scottsihmoments.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s