Vilken rivstart för 2014

20140101-_DSC7582
Nytt år och imorse vaknade jag upp till ett nästan nyfött år. Tänk ett helt nytt och spännande år har jag framför mig att göra det bästa av. Tänk, jag kände mig nästan också som pånyttfödd, det sprätte i benen och fotograferingstarmen skrek av hunger. Jag hade hade sett några fantastiska skogsbilder som Stefan Isaksson lagt ut på Facebook några dagar tidigare och frågat var dessa var tagna och Stefan var så hygglig så han berättade.

Jag bara insåg, att idag var dagen att åka till ett helt nytt område och fotografera, så jag letade upp vägbeskrivningen på nätet och kunde konstatera att det var ju bara ca 4,5 mil hemifrån. Så fort har jag nog aldrig kommit i fotokläderna och fyllt kaffetermosen och så var jag iväg.

Det var jättelätt att hitta dit och jag körde in på parkeringen och gav mig ut i denna trollskog. Vilken känsla, det luktade härlig mossig skog och det var så tyst, det enda som ackompanjerade mina steg, var granarnas sus.

Det kändes nästan som ett litet äventyr att vandra ut på stigen som ledde mig in i skogen för jag visste inte vad jag skulle få möta eller se, men snart så gick jag bara in i min bubbla och bara njöt och andades denna härliga skogsluft.
20140101-_DSC7604

20140101-_DSC7558

Hela området är naturreservat och här får skogen lämnas ifred att sköta sig själv. De nedfallna träden ja, där får naturen själv se till att det multnar.

20140101-_DSC7565
Strax nedanför stigen slingrade sig en å genom denna trollskog och jag började naturligtvis leta efter någonstans där jag skulle klara av att klättra ner och jodå, jag tog mig ner såklart, för när har jag någonsin kunnat motstå ett vattendrag som slingrar sig så här.

20140101-_DSC7567
20140101-_DSC7568
20140101-_DSC7580
20140101-_DSC7588

Det var ju den här ån som var mitt mål för dagen, förutom att utforska det här området för kommande fotoutflykter och jag blev så inspirerad när jag kom ner till åkanten att jag, trot om ni vill, glömde att dricka kaffe och ta min obligatoriska cigarett. Det dröjde bra länge därnere innan jag kom på att ja, just det jag har ju kaffe med mig 🙂
20140101-_DSC7594
Jag kunde också konstatera därute i skogen att jag var inte ensam att börja året på det här härliga sättet för där vid åkanten råkade jag på en annan fotograf som också antagligen insett att nyårsdagen 2014 var en perfekt dag att tillbringa här i skogen. Vädret var nämligen det bästa tänkbara idag, en lagom softbox över himlen så ett alldeles lagom ljus sipprade ner genom granskogen.

20140101-_DSC7598
20140101-_DSC7606
Jag avslutar det här blogginlägget med att önska er alla en riktigt god fortsättning på det nya året och för egen del säger jag bara det kunde inte börjat bättre, det är då säkert. Så det här måste bli ett helt fantastiskt år, eller hur!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vilken rivstart för 2014

 1. rogerale skriver:

  Härliga bilder med en trevlig och levande berättelse, jag bor ju inte så långt ifrån skogen och brukar göra ett par besök om året,
  Om du följer stigen lite drygt en kilometer, så kommer man fram till en gammal åker, här finns en en bäck med fina vattenfall som är väl värda ett besök, har man tur kanske man stöter på bävern som häller till här.
  Ha ett fortsatt fint fotoår.
  //Roger

  • nikonetha skriver:

   Tack så jättemycket för tipset. För jag skall definitivt åka dit snart igen och jätteroligt att du tyckte om inlägget!

 2. jukkalausmaa skriver:

  Sköna bilder från en av mina favoritplatser. 🙂
  /Jukka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s