Naturfotodagen 2014 – Västerås

Det blev inte tredje gången gillt, det blev snarare, Yes, they did It again! – Vadå för något tro? – Jo, en härlig naturfotodag i Västerås. Gänget bakom den eminenta tidningen Camera Natura anordnade ju för tredje året, Naturfotodagen i Västerås.
Jag dök, precis som traditionen bjuder, upp i Västerås redan under fredagen och den här gången fick semifinalmatchen mellan Sverige-Finland i OS bli den perfekta uppvärmningen och med tanke på hur spännande den matchen var, så var jag rejält uppvärmd, när jag strålande samman med lite vänner däruppe i Skybaren. Vi är ju några stycken som brukar ses här i Västerås varje gång det är dags, och så ock i år. En massa snack, lite god mat och en och annan god öl, och så kände man sig rejält redo för lördagens begivenheter. 

Först ut på plan eller snarare på scenen var i år och precis som för svenskarna i nämnda OS, gjorde den här naturfotodagen en perfekt rivstart, när Peter Nilsson, äntrade scenen och visade och berättade om sina resor i sydvästra USA. Härliga bilder, snyggt upplagt och informativt föredrag, som också kryddades med en och annan liten humoristisk kommentar. 

Så när Göran Ekström, tog över scenen var vi alla väl uppvärmda och inte blev vi besvikna nu heller. För Göran han fångade vårt intresse direkt, när han började med att på ett skönt sätt och med mycket humor, men också på ett fint informativt sätt visade och sin tips och trix hur man kan komma nära djuren.

Lunchen lät jag bli en rejäl långlunch, så föredraget direkt efter lunchen, nämligen John Holmén, det hoppade jag över. Istället blev det mingel bland prylarna och uppe i bildutställningen. I år, var samtliga bildvisare väl representerade bland bilderna, vilket var roligt. Utöver detta, ställde även ett gäng fotografer ut från Västmanland, samt Naturfotoforum, där undertecknad även i år hade en bild med. 
20130525-_DSC4807-Edit
Det är alltid lika roligt att få se sin egna bild hänga på en utställning, så antagligen lika stolt som en mor, som ser sitt barn kanske uppträda, stod jag och tittade på min bild. 

Så var det dags att återigen dra mig ner en trappa, stärka mig med sisådär 5:e koppen kaffe  för dagen och sedan sjunka ner i en fåtölj i föreläsningssalen för att se Christer Sjöbergs bilder och lyssna till hans berättelse. Det var många bilder från hans kära Västmanland, men även en och annan bild från Norge dök upp där på slutet. Tänk, återigen precis som i OS, Norge kommer inte förrän på slutet 😉

Så var det då dags för enda kvinnan som föreläste och se det visade sig vara inte vem som helst. Även om hon kanske var okänd för många, så var hon definitivt inte okänd för mig. Nämligen Gunilla Falk, en fotograf jag haft förmånen att följa ett antal år på olika forum. Så den här föreläsningen såg jag mycket fram mot. Hon visade också bilder från sitt närområde kring sitt älskade Jokkmokk. Härliga bilder med mycket känsla och underbart ljus, så det var många som efter den föreläsningen gick ut med ett utropstecknen på näthinnan. Däremot, som sagt inte jag, för jag visste ju att kvinnor kan, och speciellt den här kvinnan. 

Dagens bildföredrag avslutades med stort landskapsfotografen med stort L, nämligen Hans Strand, som visade och berättade om sina bilder från Island. Vem kan som han göra just detta, visa det här underbara landskap som finns på denna ö mitt ute i Atlanten. 

Se det var en perfekt avslutning av dagens föreläsningar och nöjd drog jag mig tillbaka till hotellet, där vi var några, som rundade av dagen, innan kvällens begivenheter med lite snack. 

För si när kl drog mot 19.30 så vankades det god middag, lite underhållning och snack och detta tills kvällen gick över i natt. Som vanligt blev det en trevlig kväll, där man gjorde en del nya bekantskaper, men också fick tid att träffa och prata med gamla bekantskaper. 
Att jag sedan hamnade på scenen och vann kvällens lilla tävling var ju inte fy skam och inte vinsten heller, för den betyder ju att Naturfotodagen 2015, redan är inbokad för undertecknad. Vad jag vann? – Jo, ett dagspass för 2015.

Ja, just det, dagens förste föredragshållare Peter Nilsson, han visade under kvällen, att han inte bara är en mycket duktig landskapsfotograf. Han vet också vad ett ackord är på gitarren och äntrade återigen scenen och drog av två låtar till allas förtjusning.  

Som jag skrev i början, Yes, they did It again, är med ett utropstecken. För gänget bakom Camera Natura, satt tonen på ett skönt avslappnat och gemytligt sätt på dessa Naturfotodagar i Västerås. Detta med en fin mix av föredragshållare återigen och med en lagom  prylavdelning och nu med en lite utökad bildutställning, dit man kan dra sig undan en stund och bara njuta. 

Avslutningsvis ett stort tack till er alla på Camera Natura och vi ses om ett år igen var så säkra! 

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s