Mot det blå havet

20140314-_DSC8026
Tja, en del kanske tänker på böljan den blå när dom hör det ”blå havet”, men icke jag, för uppe i Stenkullen finns det ett ställe i naturreservatet som dom kalla för blåsippshavet.  Det var just detta hav jag hade bestämt mig för att inspektera idag.

Fast det är klart, dagens första bilder hade kanske inte så mycket med blått hav att göra, snarare ett grönt, lite snårigt och väldigt speciellt hav. För det här stället har jag gått förbi många gånger när jag vandrat utmed Säveån. Varje gång har jag stannat till och funderat, skall jag försöka ge mig på det här gröna gräshavet eller skall jag ta det en annan gång. Idag gjorde jag slag i sak. För idag kände jag mig inspirerad, glad, nöjd och som om jag hade all tid som fanns. För idag hade jag tagit ledigt bara sådär för att ge mig ut på vårspaning. Då tyckte jag, att nu är det dags, nu skall jag ta mig an det gröna gräshavet.
20140314-_DSC8030
Jag vandrade så vidare bort mot vad dom kallar Blåsippshavet för att börja min spaning och jag vandrade runt där länge, länge och spanade och kikade. Hade dom mot förmodan vågat sig upp redan, dom små härliga vårannonsörer. Jag spanade och spanade medan min vandring ledde mig in på olika små stiga, som korsar det här havet. Men icke, som nicke, inte en endaste liten blåsippa såg jag. Bara en massa blad som signalerade, vi finns här, men vi gömmer oss fortfarande under jorden.

Så när chokladkakan var uppäten, och halva termosen med kaffe tömd, då skruvade jag på macrot och började leka med annat både smått och stort jag såg

20140314-_DSC8097
20140314-_DSC8081
Allt medan jag lyssnade på fågelsång och knattret från hackspetten någonstans i något träd. Jag började fundera på att skall jag verkligen ge upp jakten på blåsippan, eller kan det vara så att den inte vågat sig upp ännu.
Jag packade ihop kamerautrustningen och bestämde mig, nä, jag ger mig ut på ett nytt span och då helt plötsligt, såg jag något litet och blått som kanske, kanske, kunde vara en liten knopp. Javisst var det så, storasyster och lillasyster blåsippa hade börjat ge sig upp ur marken och trängt sig igenom fjolårslöven för att värma sig i vårsolen. Jag slängde ifrån mig stativet och ryggsäcken och dök ner på marken för årets första blåsippa, eller iallafall årets första blåsippeknopp
20140314-_DSC8128
20140314-_DSC8109
Så försiktigt och så försynt hade den stuckit upp ur marken och jag kunde konstatera, jag hade vunnit högsta vinsten idag.För vem vill inte vara med och hälsa vårens ankomst välkommen.
När jag var klar och började plocka ihop min utrustning ja, då hade jag nöjet att få dagens scoop. För på stigen bredvid kom en herre med sina två hundar och han hade häftiga nyheter att berätta. Om jag gick över spången, tog till vänster och längst bort i hagen, så under träden, där fanns det mer blåsippor och dom hade minsann varit där i flera dagar och liksom bara väntat på att bli fotograferade.

Jadå, jag hittade det väntande blåsippsgänget

20140314-_DSC8162
20140314-_DSC8164
20140314-_DSC8180
Några av blåsipporna var väl fortfarande lite blyga, men vad gör det, dom åker jag också hälsar på igen nästa helg
20140314-_DSC8230
20140314-_DSC8243
Från grenarna som skyddade dom små blåsippsplantorna hängde vackra hängen ner och det fick bli dagens sista bilder innan jag nöjd med min lediga dag så sakta vände hemåt.
20140314-_DSC8262
Se det blev en perfekt ledig dag och tänk vilken tur, regnet höll sig borta, det behagade inte visa sig förrän jag svängde in på min gata, trött av all frisk luft men nöjd och belåten med att jag bara sådär tog ledigt en dag från allting

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s