Grönt är skönt i Söderåsen

20140503_9411

Tänk återigen har jag inte hunnit blogga från workshopen, så det kan bli. Det är ni inte vana vid eller hur? men ibland, hinner inte ens jag med vad jag har föresatt mig så då får det istället bli en liten sammanfattning så här ett dygn efter jag kommit hem. För igår kväll, ja då stöp jag i säng redan kl 21.00 på kvällen, det ni, det tillhör inte vanligheterna i det här hushållet.

Som ni kan förstå av rubriken var det grönt och skönt därnere och när workshopen drog igång kl 15.00 och vi alla hälsat och presenterat oss, så blev det först föredrag av Patrik innan magen skulle få sitt och vi kunde dra iväg uppför Serpentinvägen för att fotografera. Det var ju som sagt, 5:e gången jag var här nere i Söderåsen på workshop med Patrik Larsson och det är alltid lika roligt att komma ner och aldrig ser Söderåsen likadan ut, kanske det som är så spännande med det här stället.

jag hade ju redan fått en föraning om allt grönt som skulle möta mig, eftersom jag tjuvstartade redan på torsdag kväll däruppe på toppen av ravinen.

Första kvällen ja, då var mina planer att försöka se neråt och inte ut över ravinen, men ok, jag var naturligtvis tvungen att börja med min traditionella vy, bara för att ha som jämförelse hur olika det är med bara två veckors skillnad.
20140502_9353Nu fick jag också kvällens utmaning av Patrik, då han kom fram och erbjöd mig att låna sitt tilt-shift. Nu tyckte han nu får du lära dig att arbeta med fasta brännvidder och inte göra det enkelt för dig genom att zooma.  Så resten av kvällen ägnades åt det här objektivet.

 

Resultatet, blev bl.a. den här bilden
20140502_9361
och här är det lika bra att erkänna, resten av bilderna, ja, där har jag gjort något galet, för skräpan den fick jag inte som jag ville, hmm, lika bra att erkänna, det var skit bakom kameran.

Väl tillbaka på pensionatet slog jag nog en och annan med häpnad, för detta är nog första gången som jag sade god natt och gick och lade mig först av alla. Ja, ni läser rätt, jag kröp i säng först av alla, men nån gång skall väl detta också hända.

Nästa morgon, var jag inte först upp av alla, men dock först redo för avfärd till Kopparhatten, där jag äntligen kunde kryssa av björken, för nu har jag fotograferat färdigt den.
20140503_9386
Tänk jag hittade ett annat spännande träd att fotografera innan det var dags att vandra ner i ravinen
20140503_9409
Väl nere i ravinen, var det som vanligt lika härligt att vandra utefter Skäreån och ta in den underbara naturen
20140503_9429
20140503_9434
20140503_9440
Nu var det dags att åka tillbaka till Pensionatet, gå igenom morgonens bilder, redigera dessa och sedan välja ut två stycken inför eftermiddagens bildkritik. Vi kan väl säga som så, mottot för dagen och i och för sig helgen var ”för kallt” och då syftar jag inte på vädret utan våra bilder. Det blev att kolla vitbalansen noga och varje gång man hörde Patrik bakom ryggen harkla sig lite och viska ”för kallt” då visste man inte nu igen…

Jag passade också på att ta en liten eftermiddagssömn innan det var dags för själva bildkritiken och därefter var det dags att packa ihop kamerautrustningen igen, fylla magen med lite ny energi och så iväg ut till Klövaravinen. Där släpptes vi alla iväg med orden ”hopp o lek” och det gjorde vi, ända tills solen nästan gått ner och skymningen började ta över i ravinen.
Första bilden från ravinen, ja, den får bli svartvitt
20140503_9453
Men lugn, resten är i sköna, gröna färger
20140503_9456
20140503_9464
20140503_9473
och tänk, detta visade sig bli helgens sista bilder, för straffet för att jag lade mig först kvällen innan och sov middag, blev kanske att jag sedan inte kunde somna på kvällen. Med tanke på att jag skulle köra hem 22 mil på söndag eftermiddag, insåg jag att det gör man bäst genom mer än bara 3 timmars sömn på natten så därför tvingades jag avstå från morgonens fotografering tyvärr. För de bilder jag såg de övriga workshopdeltagarna komma hem, gjorde mig grön av avund. Där skulle jag velat tillbringa morgonen också, men,  det kommer förhoppningsvis fler tillfällen.
Som sagt, det var en trött undertecknad som landade här hemma sent igår eftermiddag efter en intensiv helg, men det tog väl sisådär någon halvtimma hemma innan jag började fundera på, jo, jag skall nog ner till Söderåsen igen i höst 🙂

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s