Svalbard del 8 – Bland isbergen

Vi vaknade återigen upp till en skön dag. Lunket på båten hade gett mig ett lugn jag inte känt på länge, länge. Tänk inte en endaste gång hade jag av misstag klickat på ikonen på datorn för att starta internet, eller saknat eller funderat på hur allt var hemma i Sverige. Alla dessa tankar hade liksom fladdrat bort med vinden när jag satt där på akterdäck. Istället hade min hjärna fyllts av den friska luften, det goda syret här uppe och måsten dom hade också trängts undan. Men någonstans nu de här sista dagarna började jag ju inse, att det här skulle liksom inte vara för evigt. Det skulle snart ta slut, och någonstans långt inne i min hjärna började väl vissa små planer ta plats. Speciellt när några nämnde någonting om att det fanns garderober i hytterna. Det var nämligen någonting jag inte upptäckt ännu. Fast helt snurrig är jag inte, för det visade sig senare när jag gjorde en lite närmare koll på Ankis hytt, att där hennes garderob var, ja, där hade jag en alldeles egen toalett. Planen som började ta plats i hjärnan var väl den, att jag gömmer mig i en garderob för nästa gäng som kommer ombord, dom kommer inte märka att det kanske är en person för mycket – eller – ? För som ni ju vet, jag går ju ganska obemärkt förbi och hörs inte särskilt mycket, så jag tror dom nog inte märkt något, eller vad tror ni?

Den här morgonen när vi kom till nästa stopp, så skulle vi ut i våra zodiaken och fotografera, få chansen att sakta glida fram i dessa små gummibåtar och nästan från vattenytan få chansen att uppleva isen och glaciärkanten.

Det blev en skön förmiddag där i zodiaken bland isbergen och isflaken och fåglarna

20140831_1706

20140831_1677 20140831_1667Som ni ser fick även vårt ”hem” M/S Origo kom med lite på bild den här dagen
20140831_1679
och det fanns väl nästan en liten känsla av Titanic där vi tyst och stilla gled fram, all den stund det också börjat snöa ganska ymnigt

20140831_1708

Fåglarna var inte heller särskilt rädda för Zodiaken för vi kunde komma ganska nära dom tom med så nära att jag här har använt min 24-70 mm på kameran.

20140831_173620140831_1743

Det var ett ganska ruggit och fruset gäng som återvände till M/S Origo nöjda och vilken tur, varmt kaffe stod färdigt åt oss så snart var jag varm igen medan jag satt där på akterdäck och såg båten lämna den här fjorden.

Vi strävade som sagt sakta men säkert tillbaka men var det ju två dagar kvar och den här dagen avslutade vi i ytterligare en fjord och nu kunde vi också konstatera att midnattssolen var slut för året och ett nytt sorts ljus börja kunna märkas.

20140830_1773
20140831_1755 20140831_1764 20140831_1766och när skymningen började sänka sig så sakta utanför båten, ja, då var det gott att beställa in ett glas vin medan man i lugn och ro satt och tjötade och gick igenom dagens skörd med bilder. Men jag kunde naturligtvis inte låta bli, att också sitta i lugn och ro därute på ”min ljugarbänk” och sakta sippa på vinet medan jag baa njöt av naturupplevelserna runt omkring mig.

 

 

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svalbard del 8 – Bland isbergen

  1. Camilla / PN skriver:

    Vilken underbar miljö. Och den blå isen. Så vackert. Fin fina bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s