Höststämning

 

20141011_1965

Idag var det dags att ta pulsen på hösten. Jag har ju inte varit ute och fotograferat sedan jag kom hem från Svalbard. Den lediga tiden har ju istället gått åt till att sortera alla bilderna därifrån, sortera bildbehandla  och plocka ut vilka bilder jag skulle ha på bildvisningen i Lerums Fotoklubb.

Men idag, då sög det ordentligt i fototarmen. Hösten har ju börjat komma med stormsteg och jag har ju kunnat spana in den lite under veckan när jag jobbat. Så nu var jag nyfiken, hur skulle det se ut vid Säveån en sådan här höstdag.

Så det var så enkelt, så enkelt att stiga upp imorse och dra iväg. Jodå, jag möttes där vid Säveån av härliga höstfärger direkt och det var riktigt, riktigt gott att ge mig i kast med naturen där vid ån.

20141011_1958Mycket sly och ris var det där, men oj, vad härligt höstlöven färgat marken, när dom singlat ner från träden och landat fridfullt bland sina andra lövkompisar. Där kommer dom ligga och sakta förmultna till jord och skydda vad som finns under. För jag vet ju, där nånstans nere i jords, där sover ju vitsipporna sin vintersömn.

Men nu var det inte vitsipporna det skulle handla om utan, målet för dagen var ju höstfärgerna.

20141011_1963
20141011_1974

När sedan vinden friskade i lite så kunde jag inte låta bli utan jag hjälpte vinden lite på traven och lekte med grenen som hängde ner och ut över ån.
20141011_2011Och visst blev det en riktigt skön höstuppvärmning idag, alldeles lagom varmt i luften och gissa att det var skönt att sitta där på en sten och dricka kaffe och blicka ut över Säveån
20141011_1984och tänk, nu är det snart dags igen, för vadå undrar ni – Jo, snart så, så blir det en helg nere i Söderåsen, men vem vet, jag behöver kanske lite mer uppvärmning så förhoppningsvis hinner jag med mer höstkänningar redan nästa helg.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s