På upptäcksfärd i Risveden

 

 

20141115_2353Igår var det dags igen, syrran och jag åkte ut på en liten fotoutflykt. Vi hade fått ett tips om ett naturreservat i Risveden som vi var nyfikna på, nämligen Rapensskår och Grönån. Så vi googlade lite och simsalabim, hade vi både karta och vägbeskrivning.

Det var ju en sådan där grå-grå novemberdag, som är det perfekta fotovädret och jag pallrade mig ur sängen riktigt tidigt för att vara en lördag. Dock höll fotoutflykten på att sluta i en total katastrof innan jag ens hunnit komma iväg. För gissa vad, jag hittade inte korken till min termos. Kan någon av er som läser detta se en fotoutflykt för mig utan kaffe – nej jag tänkte väl det. Men räddningen var bara ett litet telefonsamtal bort – det var att ringa syrran och ge henne två val, en fotoutflykt utan kaffe för mig, eller en med. Valet var enkelt så naturligtvis kom hon med räddningen för si syster yster är ordentlig och har flera termosar på lager.
Vi drog iväg mot Skepplanda och styrde vidare mot Hålanda och svängde in på en smal liten grusväg och så var vi framme. Det här naturreservatet var inte lika lättpromenerat som vid trollskogen. Så det var två äldre tanter som fick börja klättra över stockar och sten, halka på såphala stiga som slingrade sig upp och ner, medan Tissla lite förundrat tittade på oss när vi stödde oss på våra stativ. Vi vandrade nämligen in i reservatet en bit för att sedan fotografera oss ut. Jag tror det här stället kan vara helt underbart på våren, vi såg nämligen hela mattor av blåsippsblad, så hit kommer jag definitivt åka med macrot när det är blåsippstider.

Tillslut så, efter en läskig passage över och genom stora klippblock stannade vi och började leta kompositioner.
20141115_2350 20141115_2363Det var ett spännande ställe, med höga klippbranter stora klippblock som sprängts bort ur berget och trillat ner i marken. När vi stod nere vid Grönån och fotograferade, så sprattlade det till i vattnet och vi förstod att här var det nog gott om fisk. På många ställen var det dock kanske lite svårt för oss tanter att ta oss ner för branterna.
20141115_2367 20141115_2372Jag konstaterade också att det är svårt att komma till ett nytt ställe, man behöver några gånger på sig innan man börjar känna in området, och det var nog ett tag sedan jag faktiskt var ute på okänd fotomark så här. Det är nyttigt för det sätter mig på nya prov, men också roligt att upptäcka nya spännande ställen.

Vi vandrade som sagt, sakta tillbaka efter första stoppet och stannade till på lite olika ställen
20141115_2377 20141115_2396Jag hade spanat in ett ställe i början av vandringen och nu började jag klättra dit, vägen gick genom snår, över stenar och under tunga grenar, men jag kom fram.
20141115_2409 20141115_2417Och tänk när jag stod här och grejade för att försöka hitta den bästa kompositionen ja då for det någonting uppför fallet. Det visade sig vara laxar som hoppade. Nej, jag hade inte spö med mig, så tyvärr, det blev ingen färsk lax till middag igår. Men häftigt var det att se. Jag har faktiskt aldrig sett detta förut.
Jag kunde också konstatera när vi väl var tillbaka vid bilen, att stället var helt klart värt att åka till och vi kommer definitivt åka tillbaka igen. Kanske inte lika fotogenique som trollskogen, men definitivt lika spännande

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s