I stormen Egons fotspår

20150118_2654
Idag drog jag upp till Risveden igen. Jag hade planerat att åka upp redan förra helgen, men då kom ju en viss herre ivägen med namnet Egon. För regn och storm är ju kanske inte den optimala kombinationen att ha som sällskap när man vandrar i storskogen.

Jag hade liksom förträngt Egon idag, så förvåningen var stor när vi kom upp till skogen. Jag hade nämligen bjudit med en fotokompis, Marie, för att visa henne det här underbara stället.

Det visade sig ganska så omgående att den vackra lätta stigen som finns att vandra på. den hade förvandlats till en sträcka där man fick klättra, eller gå runt för att överhuvudtaget ta sig in i skogen .

Jag började nästan tveka om vi ens skulle kunna ta oss fram, men vadå, här var ju två kvinnor, på starka ben, som inte ger upp så lätt. Så lite avledande manövrar från stigen, så tog vi oss fram. Snart så, kunde jag återigen skönja ån, därnere i svackan även om det var nästintill nya vyer jag såg. För överallt kunde man se nya stormfällor, som förändrat landskapet.

Fast till det vanliga stället nere vid ån, kunde vi ta oss utan problem så vi drog dit och började arbeta med långa slutartider.

20150118_2593 20150118_2612
Jag började dock ganska snart att snegla på alla nya stormfällor som var runt omkring oss och började dokumentera detta istället och jag kunde konstatera att om jag vore en virtuos på balansgång så hade jag enkelt kunnat trippa över till andra sidan av ån. Nu är jag ju som sagt inte detta, utan snarare klumpig som en 90-årig elefant som man släppt in i en glasbutik, så avstod från några balansäventyr.

20150118_2616 20150118_2621Istället grävde jag i min ryggsäck och hittade dom färska kanelbullarna och kaffet och satte mig en bit bort och spanade ut över det förändrade skogslandskapet och klurade på nya bildidéer.

Och tänk, det var det ganska lätt att hitta, även om jag körde en komposition i repris, som kanske i och för sig, fått några nya ingredienser som som stormfällor.

20150118_2640
Så självklart var jag bara tvungen att ge mig i kast med det totala kaoset som Egon skapade för en vecka sedan för vem kan motstå ett virrvarr av träd och kvistar.

20150118_2647 20150118_2651 20150118_2652

Marie frågade mig när vi precis kommit till parkeringen och stigit ur bilen, att kan jag hitta nya bilder när jag åkt hit så ofta och jag svarade då snabbt, jodå, visst kan jag det. Området är så stort och det finns hela tiden nya ställen att utforska, men inte kunde jag då ana, att den här gången var det samma ställen som jag besökt ett antal gånger, skulle se så annorlunda ut. För som sagt, det var verkligen en ny, men ändå den gamla vanliga skogen som mötte mig idag. Tänk ändå, vad en storm kan åstadkomma. För som sagt, det var stora kraftfulla rotvältor precis överallt och av brotten på träden kunde vi se, dessa är helt nya.

20150118_2656 20150118_2658Det blev definitivt en ny och spännande vandring i min trollskog idag

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till I stormen Egons fotspår

  1. Marie Leander skriver:

    Oj, vad snabb du är. Jag gillar verkligen bilden på det avbrutna trädet. Den som är under texten om 90-åringen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s