Fredagen den 13:e

20150213_2668
Är ju ingen turdag sägs det och en dag man skall ta det försiktigt. Så vad är väl då bättre än att ta ledigt en sådan dag och istället packa ryggsäcken och klä sig varmt och åka iväg ut någonstans.

Så, vid 9 imorse hämtade syster yster mig och vi drog iväg till Särö Västerskog. Det duggade såklart från en grå himmel, för nu bor jag ju i Göteborg och då duggar det, inte bara vertikalt, men också horisontellt.  Optimisten i mig tog ändå överhanden, för i sådant här väder har jag ju tidigare skapat magiska bilder. Om jag skulle göra det idag, var väl iof ännu inte så säkert.

Skönt var det dock att komma iväg ut i flera timmar, vandra runt i kaoset och klafsa igenom den blöta marken och inse, den bästa investering jag gjort var när jag köpte mina stövlar i somras. Varma och sköna och tål att klafsa runt i. Även de nyinköpta tysta goa brallorna var underbara att ha på sig.  Så välklädd som jag var var jag inte ett endaste dugg rädd för lite regn, snarare tvärtom.

Det blev några goa timmar bland kaoset i Särö Västerskog, där det ömsom regnade, ömsom snöade och ibland både ock samtidigt.

Vi skippade det gråa havet, iallafall jag, utan istället blev det blöta och tuvor, och nedfallna grenar och träd som fångade mitt intresse.

20150213_2680 20150213_2683 20150213_2693Och vi vandra in på nya stigar, med ännu mer ris och stockar och stenar. Jag kan tänka mig mannen som kom till området för att tömma och städa på toaletterna som fanns nog ändå var lite konfunderad över de där två tanterna som klafsade runt bland de mest blöta delarna av reservatet och istället för vackra vyer över havet, stod på huvudet i detta kaos, försökte städa lite i det och plockade bland pinnar och kvistar.

20150213_2701
20150213_2703
20150213_2706 och jag kunde ju liksom inte låta bli när vi mötte två arbetare som glatt undrade om dom skulle bli fotograferade att hojta tillbaka – javisst, vi fotar bara risiga ting idag –

Så nu efter några timmar ute i skogen med en massa frisk luft lugn och ro, hur mycket lugn det nu kan bli med två sådana här systrar på samma ställe, skall det bli riktigt skönt att krypa upp i soffan och luta sig mot en kudde och antagligen snart sussa gott med TV:n på – Ja, så kan också fredagen den 13:e inte helt fel eller hur?

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s