I ett hav av blåsippor

20150403_2921

Tänk idag, är dagen då alla kärringar drar till Blåkulla. Men, icke som nicke, det gjorde inte jag. För istället för att hoppa på kvasten och styra mot Blåkulla, så slängde jag min fotoryggsäck upp på ryggen, hoppade in i den vita Volvon och drog mot blåsippshavet. Där uppe i Stenkullen vid Säveån ja, där hoppades jag nämligen att dom äntligen skulle blomma, skogens blå guld.

Jag började på mitt vanliga ställe och där stod dom stolta och sträckte sig mot solen. Det var då jag hade tur, för det var inte bara jag som var på blåsippsjakt, ett par jag träffade tipsade om ett ställe jag inte kände till, en bit längre bort. Så jag satte fart på mina ben och vandrade vidare utefter kanten av Säven och till slut så kom jag fram. Till stället där Blåsipporna, kanske inte var ett hav, men en lagom insjö bildade dom iallafall.

Så jag hällde upp en kopp kaffe och bara njöt av min stund vid Blåsippesjön medan jag funderade över var jag skulle slänga mig ner på marken och börja fotografera. Jag kan väl säga att det började lite trevande innan jag var uppvärmd, som dom första bilderna, ja, dom är obönhörligen deletade från datorn, men här kommer några av dom som jag har behållit.

20150402_2927 20150402_2978 20150402_2987
Tänk, en och annan liten vitsippa hade också vågat sig upp och vad är då naturligare för en äkta göteborgare än att skapa en blåvit bild.

20150402_2968

Det blev några härliga timmar där bland blåsipporna, med lite kaffedrickande i pausen, när jag insåg, att jag nog skall ställa mig upp en stund. Tur var kanske det, för det var en och annan som kom förbi blåsipporna, som nog undrade om jag somnat eller ramlat omkull där jag låg skönt utsträckt på marken.

20150402_2993 20150402_2996 20150402_3009Men så drog ett stort och mörkt moln över solen, och jag insåg, det kommer nog regn snart och då var det bara att packa ihop och sakta börja vandra tillbaka. Fast ett litet kaffestopp blev det allt på tillbakavägen, för ibland är det ju bara så skönt, att bara få sitta på en stor stock, sippa på kaffet och njuta av fågelsång och samtidigt titta ut över det brusande vattnet.

På vägen hem, så stannade jag till vid mitt vitsippsställe vid Säveån för att se hur långt har vitsipporna kommit, och jodå, dom är på G, så dagens sista bild, får bli årets första vitsippebild. Om en vecka, ja, då kommer förhoppningsvis hela marken där vara täckt av vitsippor och då kan ni ju gissa var jag kommer vara.

20150402_3061

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s