Blåsippan ute i backarna stå

 

20150406_3573Oj, oj, oj.. vilken blå påskhelg det varit och tänk hela helgen blev precis så som jag ville den skulle bli. Jag har nämligen varit ute i skog och mark i stort sett varenda dag. Vad härligt det varit och vad mycket energi jag fyllt mig själv med. För även om jag varit trött, så trött när kvällen kommit och krupit ner under täcket någon gång strax efter 22.00 på kvällarna så har det varit en härlig trötthet.

Så idag, steg jag upp igen, glad och pigg redan kl 08.00 och gjorde mig klar för dagens utflykt. Den gick återigen till reservatet vid Säveån och nu med några fotokompisar i Lerums Fotoklubb. För det skulle nämligen bli sista gången den här helgen iallafall med blåsipporna ute i backarna.

Jodå, dom var kvar och stod där så vackert och lyste i solen… Fast idag var det väldigt många andra som också ville titta på blåsippor – men vi var först, så alla andra annandagsflanörer dom fick kryssa mellan oss macroiter som låg där utslängda på marken framför klasarna av sipporna.

Fast dagens första bild blev faktiskt en liten vitsippa. dom har ju så sakteliga börjat vakna till liv, iallafall i de slänter där solen legat på.

20150406_3286 20150406_3313
Den här gången var jag också preparerad för en och annan fågel som ibland dyker upp när man vandrar stigen utefter Säveån, men tror ni några fåglar dök upp – nej just det inte en endaste liten fågel ville simma ute i ån, eller sitta på någon gren. Det var väl antagligen för jag gick med telet hängande över axeln.

Så efter de där första vitsipporna, så blev det blåsippor för hela slants, ok, ok – en och annan ytterligare liten vitsippa blandade sig i blåsippsleken som ni kommer se nedan.

20150406_3324 20150406_3331 20150406_3438 20150406_3459 20150406_3564Så var det ju det där med att ta beslut och dagens stora beslut var väl, vilken blomma skall ligga i skärpa och vilken i oskärpa – hmm – jag kunde inte bestämma mig som ni ser.
20150406_3352 20150406_3376Så som ni som följer den här bloggen kan se, här har det verkligen varit full aktivitet nästan hela helgen och vad skönt det känns – och tänk, mina macromuskler har fått sig en rejäl genomkörare och nu har även den träningsvärken arbetats bort. Så imorgon bitti när det är dags igen att arbeta, då tror jag vet en person, som nog kommer studsa in på jobbet igen full av nyfångad energi och vi får väl hoppas vädret håller i sig för då är det ju bara 4 dagar kvar till nästa helg och nya macroäventyr.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Blåsippan ute i backarna stå

  1. Mia skriver:

    Härlig blå helg du har haft.
    Trevlig dag blev det i reservatet med goa vännerna..
    Önskar dig en toppenvecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s