Ack Värmeland…..

20150426_4037-1

……Du sköna upplevde jag förra helgen. Jag hade anmält mig till en workshop i Karlstad med Anders Geidemark som ledare där mottot var Wildlife Photogrophy och Better Moments fantastiska utställning National Geographic 125 år.
Det blev en långsam tågresa upp på fredag kväll där många små orter passerades innan jag kunde stiga av tåget i Karlstad och inta tillsammans med Anki vårt boende för helgen. Ett litet hostel mitt inne i centrala Karlstad.

Jodå, vi hann med ett litet glas vin på kvällen innan vi stöp i säng för helgens program var intensivt.

 

Lördagen började med att Anders visade ett fantastiskt bildspel med bilder från bl.a. Island – Bilder som bl.a. blivit över från hans stora projekt – och det var liksom då man insåg vi spelar i olika divisioner – Om Anders spelar i högsta ligan i toppskiktet, ja, då spelar väl en annan stackare i botten av gärdsgårdsserien för de  här bilderna som  ”blivit över” dom skulle jag ge nästan vad som helst för att ha i min bildbank.

Det blev sedan lektion och vi fick bl.a. 5 stycken uppgifter att lösa under morgondagens fotografering. Anders pratade också en hel del vad tänka på när man skall göra ett bokprojekt och bildspel. Nyttiga tips som jag kommer ta med mig hem, när jag äntligen hinner komma igång med min bok från Svalbard. Överhuvudtaget inser jag, att det börjar bli dags att göra något med mina bilder, än bara ha dom liggande på en disk och planer finns. Planer som jag smider när jag sitter i bilköer på väg hem från jobbet. Nu skall dom bara börja iscensättas också.

Det blev också en rundvandring bland bilderna på utställningen innan lunch inmundigades och eftermiddagen ägnades åt att se bilder. Vi deltagare skulle nämligen ta med 5 bilder var och här blev det härliga diskussioner där alla deltog med tips och tankar.

Så isäng tidigt på kvällen, för kl 05.00 skulle klockan ring. Iof kändes det väl nästan som sovmorgon för en annan som, ibland knatat upp redan kl 03.00 för att hinna ut till det goa morgonljuset.

Vi åkte iväg till Mariebergsparken först där det bl.a. finns fina våtmarker mer stort fågelliv. Nu är ju inte jag någon fågelfotograf och jag hade ju tom lämnat kvar mitt tele hemma i vardagsrummet. Så själv hade jag när vi gick på spångarna spanat in en stor björkdunge dit jag snabbt styrde mina steg, så fort vi blev frisläppta på egen hand av magister Anders – eller förresten, min vana trogen, stack jag nog redan innan – För nu är jag ju en gång får alla, inte den där med disciplinerade eleven att ha i en klass. Så ni kan kanske redan nu ana, att de där övningsuppgifterna gick det sådär med.

Nu hade dock Anders och pratat lite om att bringa ordning i kaos och minimalism – så det hade iallafall fastnat i min hjärna och dagens första bild blev den här.
20150426_3925Ljuset var lite Surt den här morgonen, men det var bara att ta fram ”arbetshandskarna” och jobba på med de förutsättningar som fanns och snart kom jag fram till en öppning i björkskogen där iallafall jag gick igång.

20150426_3931

20150426_3938

Så var det återsamling vid bilarna för nästa fotostopp, var Alsters herrgård, där vitsipporna blommade. Alsters herrgård är Frödings födelseplats och här i dessa vitsippsbackar hade han vandrat mycket. Själv så gnolade jag lyckligt för nu skulle det bli macro och jag bar på lätta ben fotoutrustningen till bilen.

Jodå, efter en go fika där Anders bl.a. visade utrustning som är bra och lite annat gott fotosnack, så slängde jag mig lyckligt ner bland vitsipporna och ca två timmar senare reste jag mig upp igen med ett välfyllt minneskort. Så här kommer en kavalkad av vitsippor

20150426_3987 20150426_3992 20150426_3998 20150426_4041 20150426_4037

 

Kanske inte så mycket wildlife fotografering, men vadå, vitsipporna växte ju vilda och som jag skrev, nu är jag ju en opstinant elev som inte alltid gör som läraren vill.

Tillbaka i klassrummet, ja, då fick vi ca 1 timma på oss att ta fram 5 bilder att visa från dagens fotografering – hmm, tur man är snabb som en vessla för jag hann klart 2 minuter före utsatt tid.

Avslutningsvis blev det en härlig helg med ett gott gäng och Anders var som vanligt den positive, entusiasmerande läraren som kom med många nya tips, idéer och bildtankar.
Så det var en trött, men nöjd undertecknad som äntrade tåget mot Göteborg fram mot kvällningen och när min granne stod vid stationen med bilen och transporterade hem mig så insåg jag, jag har världens snällaste granne.

 

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s