Sköna maj välkommen…..

… eller kanske borde rubriken på det här blogginlägget istället vara – varför är det så svårt att fotografera Backsippor –

För det var just detta jag planerade att göra idag. Backsipporna hade jag fått tips om, stod i full blom nere på Fjärås Bräckan, så dit vände jag bilens front idag. Det verkade så vindstilla och med en alldeles lagom sol.

Men tror ni det var så när jag kom ner till backsipporna, jodå, i huvudhöjd, men så fort jag kröp ner på marken i höjd med de små lila sopporna, så lekte vinden tittut med mig där bland sopporna.

Vet ni var sipporna trivs, jo bland en massa gräs, årsgräs och fjolårsgräs. Så tillslut bestämde jag mig för, jag gör så här istället.
20150501_4176Men nu går jag kanske händelserna i förväg lite, för det här skapade jag inte förrän frustrationens lampa lyste över mig och jag var på väg att ge upp. Det hade mest blivit sådana här bilder nämligen.


20150501_4164

20150501_4134

20150501_4152

Fast det är klart, en och annan liten överblommad tuva med sippor hittade jag också.
20150501_4145
och den lite blyga varianten

20150501_4269Men medan jag låg där i gräset, eller rättare sagt, satt upp och drack kaffe, så kunde jag där långt borta skönja någonting jag liksom tycktes mig känna igen. Där utefter stranden av Lygnen såg jag en grön nyans jag liksom kände igen.

Så när jag ätit min traditionella chokladboll och druckit lite kaffe inne på Naturrum och regnet hade slutat, så hoppade jag in i bilen och drog iväg. För jag var lite nyfiken på den där gröna nyansen jag liksom kände mig väldigt bekant med. Så nosen på bilen den styrde jag nu mot Tostared och tänk, jag hade sett rätt – för helt plötligt uppenbarade sig bokskogen. Jag hade sett rätt, det var den där alldeles speciella nyansen av grönt, som blir i en bokskog, där löven precis börjat spricka ut.

Så kan ni tänka er min totala lycka, för jag hade ju inte varit i Söderåsen den här våren och fått min årliga dos av nyutslagen bokskog – så abstinensen slet hårt inom mig.

Jag stannade bilen med en tvärnit och svängde in på en liten ficka – lugn alla, nej, det låg ingen bil bakom mig.  Nu insåg jag också mitt misstag, för idag, var ju planerna att bara fota backsippor, så det enda som var med i kameraväg, var just mitt macro. tom stativet stod kvar hemma i hallen och i vardagsrum, stod resten av objektiven så fint uppradade som stolta tennsoldater på rad.  Hmm, vad gjorde dom för nytta där egentligen, dom borde ju fått stannat kvar i ryggsäcken.

20150501_4303 20150501_4306 20150501_4312Men som ni ser, jag gjorde som Kajsa Varg, och använde det jag hade och det blev en nyutsprucken bokskog genom en macrolins och utan stativ.

20150501_4389Ja, just det, dagens dos av vitsippor skulle också inmundigas genom macrolinsen – så håll tillgodo här kommer dom.
20150501_4326

och tänk, den här gången hittade jag några som åkte snålskjuts på vitsipporna, kan det ha varit små linslus som absolut ville bli fotograferade tro?
20150501_4349 20150501_4366Ja, se det blev några sköna timmar ute i skogen på delvis nya marker för mig och det var definitivt inte sista gången jag åkte till den här bokskogen. Men si då, ja då skall hela arsenalen av fotoutrustningen med, nja, kanske inte telet förståss, men resten.

Nu fick jag istället vandra runt i bokskogen och se vad som finns att göra där och det fanns en hel del kan jag säga även om den inte var lika stor som nere i Söderåsen.

Så strax är det en nöjd och ganska trött fotograf som skall lägga sig och fundera på vart morgondagens tur skall gå till – om det nu inte regnar såklart, hällregnar alltså, för lite duggregn, har väl inte stoppat mig tidigare.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sköna maj välkommen…..

  1. Anna H skriver:

    Åh vad härligt att höra att bokskogen börjar grönska. Då ska jag ta mig en sväng till Råda Säteri och se om den skira grönskan uppenbarar sig där 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s