Halvtid på Österlen

20150521_4554

 

Ja, så är det nu, halva workshopen är till enda och resten av gänget sover sött i sina sängar, efter två tidiga mornar och två sena kvällar, men undertecknad, som inte varit uppe lika tidigt på mornarna är pigg och vaken så här lördag förmiddag, iallafall vaken.

Men vi tar väl och börjar från början, och början blev torsdag morgon, där syster yster hämtade upp en kanske inte lika pigg lillasyster och ytterligare en medresenär, nämligen en av deltagarna som var en ny och trevlig bekantskap, Christer. Jag hade väl planer att tilldela honom ett par öronproppar där bak i bilen, men vadå, det var väl lika bra han vande sig direkt, hur helgen skulle bli. Vi körde ner mot Skåneland och lunch var inplanerad i Skäralid. Så blev det då ändå ett litet besök där uppe på Kopparhatten och jag fick medicin mot mitt Söderåsenabstinens, om en en liten sådan.

Väl framme på Österlen, kändes det tryckt att få samma rum, som förra året och tänk, sängarna var helt ok i år, så inga ommöblering behövdes.

Efter ett första intressant föredrag av Patrik Larsson, som gav mig nya tankar ang mitt fotograferande så var det dags att ge oss ut. Det är både fascinerande och fantastiskt, att trots att väl detta är 16, eller 17:e gången jag är med på Patriks Workshopar, så får jag ändå nya tänkvärda ord med mig på vägen, men det väl det som gör att jag vill återkomma på hans workshops igen, och igen, och igen – Just detta att han aldrig stannar upp, utan hela tiden har ny kunskap och tankar att förmedla.

Första kvällens fotografering gick till ett välkänt ställe, nämligen Stenshuvud och mina tankar inför den här helgen hade varit, att inte direkt ge mig på de vanliga motiven. För det var ju 5:e gången jag var här nere på Österlen i maj.

Så det började bra, för det här var väl första gången på en workshop som jag var den som ställde upp stativet först av alla. Tänk, ramslöken blommade och jag nästan ylade av lycka, där jag stod i träskmarken, med denna härligt doftande blomma runt omkring mig.

20150521_4559 20150521_4561
När jag äntligen kunde slita mig från ramslöken, ja då blev det inte många meter jag gick innan nästa stopp. För där på vänster sida av vägen, där blänkte en liten halvt uttorkad liten minidamm, med kabelekar och kvistar runt omkring.

20150521_4563-2Ja, just det, en obligatorisk sak som alltid måste fotograferas här nere är ju Backsipporna, men jag hade ju givit mig löftet att inte köra i gamla invanda spår, så självklart fick det bli en variant av Backsipporna, eller delar av blomman.

20150521_4568Visst landade jag tillslut nere på stranden, men där satte jag mig bara och njöt av vågskvalpet, känslan av att vara tillbaka på Österlen och den sköna kvällen. Ibland är det faktiskt alldeles tillräckligt.

Kvällens fotografering avslutade jag dock vid en liten gammal byggnad, som jag försökte göra någonting av

20150521_4587 20150521_4591
Väl tillbaka på vårt bed & breakfast, ja, då blev det ett obligatoriskt glas vin, medan bilderna laddades in. Det var ju lite dumt av mig, eftersom jag senaste veckan fått påhälsning av en gammal, men dock inte god vän, nämligen min magkatarr och en magkatarr gillar inte rött vin. Så ”verkmästaren i magen”, ja, han tackade för sig, packade ihop och åkte hem… Det gjorde att jag blev dålig, så jag insåg, när kl var 01.30 på natten och jag låg i sängen, frös och hackade tänder med en molande värk i magen. Att skall jag klara den här helgen, krävs radikala åtgärder och när väckarklockan ringde 02.45 insåg jag att det bästa jag kan göra är att stanna kvar i sängen. Jag fick en tablett av en vänlig deltagare och så somnade jag om och vaknade lagom när resten av gänget kom tillbaka efter en härlig morgon på Brösarps backar. Jo, jag kände mig bättre och frukosten satt som ett smäck och några ytterligare timmars sömn, så bestämde sig den där ”verkmästaren i magen” att om jag kommer väl tillbaka igen.

Dagens bildkritik, fick för min del bli två bilder från kvällen innan och jag satt ganska så avis och fick se de andra deltagarnas bilder från en fin morgon bland Brösarps backar.

Efter lite velande fram och tillbaka, funderande över vad molnen och vädret ville, så blev det tillslut en tur ner till Haväng. den här gången bestämde jag mig för att jag ville utforska Verkeåns stränder så jag började vandra upp utefter Verkeån direkt vi kom dit. Det blev mycket vandring och lite fotografering.

Men när jag nästan snubblade över ett bestånd av gullvivor, ja, då blev det att sprkuva på macrot, för gullvivor skulle jag bara ha mig hem och när jag nu missade dom på morgonen i Brösarps backar, då fick jag väl ta chansen här på Haväng.
20150522_4619
20150522_4620Men se, det var inte bara små vackra blommor jag hittade på marken, även en styck fotografkompis låg där på Havängs strandängar och allt går att fotografera med macro

20150522_4641
Jag hade ju dock inte fått till en enda landskapsbild den här kvällen, så nu gick jag tillbaka till Verkeån, och gav mig på den andra sidan av ån och tillslut så hittade jag platsen jag ville försöka att arbeta med.

20150522_4659 20150522_4660
Som avslutning på kvällen gav jag mig också på de stora träden, alldeles vid parkeringen medan jag väntade på att resten av gänget skulle komma tillbaka. Dom var ju lite mer uthålliga nere på stranden.

20150522_4663 20150522_4665
De sista besluten för dagen, iallafall för Patrik, ja, det var vart vi skulle åka nästa morgon, och efter lite funderande fram och tillbaka, blev det två ställen, nämligen Vårhallarna och sedan Forskakar. Yippi, tänkte jag, äntligen skulle jag få möjlighet att fotografera vid Forskakar vid en lite snällare tid, en mitt på dagen. Så jag bestämde mig faktiskt för att hoppa av Vårhallarna, sova två timmar längre och vara snäll mot magen och ännu snällare var jag när vi kom hem på kvällen. För när resten av gänget beställde fredagsölen, eller fredagsvinet, eller lilla drinken, ja då hojtade jag glatt, kan jag få ett stort glas vatten tack.

Så nu på morgonen fick jag äntligen chansen att ge mig på Forskakar. Där gick jag igång så här kommer en radda bilder från morgonen.

20150523_4667 20150523_4684 20150523_4685 20150523_4688 20150523_4695 20150523_4697 20150523_4700
Ni kanske förstår varför jag gillar stället, så det var en nöjd undertecknad, som kom tillbaka till parkeringen.

Så nu är det väl kanske dags trots allt att vila nån liten timma innan lunchen hägrar för sedan, skall man ju återigen, plocka fram två bilder till bildkritiken, och det är samma vånda varje gång vad man skall välja.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s