Early morning rain

20150623_5118

kl 04.00 imorse, då smög sig ett gäng naturfotografer likt sömngångare om natten ut genom dörrarna på förläggning här på Mullsjö Folkhögskola. Resten av alla elever ja dom låg och sov sin skönhetssömn och drömde härliga drömmar om vad vet jag.

Men vi, vi drömde vakendrömmar om kaos, minimalism och impressionism när vi sömndruckna satt i bilarna på väg mot Tunarp. För det var Tunarp som var målet för morgonens fotografering. Det regnade inte, men det hängde tunga regnmoln över nejden och vi hade inte hunnit så långt på vår morgonfotografering, när himlen tyckte att nu är det dags, nu har dom där naturfotograferna varit torra tillräckligt länge, nu får vi ändra på detta och ner droppade det först lite försiktigt, men molnen tyckte, att nej, det är gav ingen reaktion, vi släpper på lite mer. Så där stod vi i strilande regn och slet med våra uppgifter och likt ett mantra rabblade vi Kaos, minimalism och impressionism. Och som om inte det var nog, så hade vår magister också bestämt formaten, så ramsan fick en mening till 1×1, 1×2, 1×3.

Just det, här gällde det att klura och fundera, komponera och skapa och jag som inte känner mig bekväm med 1×2 och 1×3 började muttra någonting oskrivbart medan jag slet med uppgiften.

Fast kaos och kvadratiskt där kände jag väl mig nästan på mammas gata, eller nåt.. Även om kanske allt inte andades kaos, men det var ju ändå en början på något.

20150623_5080

20150623_5105

 
Att jag sedan började släppa loss totalt, och vandrade genom det höga blöta gräset för att försöka hitta kompositioner för de övriga uppgifterna,ja, då kände jag att nu jäklar, nu kör vi… och roligt hade jag, där jag klafsade fram med blöta brallor och höga gummistövlar och det är klart, jag höll mig inte bara till våra uppgifter, jag var ju tvungen att vika av från den utstakade riktning och gå mina egna vägar såklart.

20150623_5083 20150623_5084 20150623_5087Men ser ni, även om dom kanske inte är varken kaosartade, minimalistiska eller impressionistiska så har jag iallafall blandat in andra format – för jajamänsan, både 1×2 och 1×3 finns med och inte ett endaste litet 4×5 eller kvadratisk på en stund – så är jag inte lite duktig iallafall.

men ok ok.. vi tar väl en paus och visar lite vanligt hederligt 2×3 medan jag med kaffemuggen i handen komponerade där nere vid sjön.

 

20150623_510820150623_5110

Men nu var ju det minimalism och som kanske inte är min starkaste sida, så när regnet friskade i ja, då var det bara att ge mig ut på skattjakt igen, skulle jag hitta något minimalistisk, eller skulle jag likt elefanten i en glasaffär klampa fram utan att upptäcka det finstilta.

Tillslut så, insåg jag vi får ta till lite radikala grepp och när resten av gänget nog tyckte att nu är det dags att åka hemåt, ja, då äntligen fick jag väl till nåt som kan liknas vid lite minimalism – eller??

20150623_5117
Ja, det får vi se när dagens uppgift skall redovisas här efter lunch.
Jag kan väl också avslutningsvis berätta, att när vi kom hem igen, ja, då hade resten av Folkhögskolan vaknat och det var dags för frukost. Så medan övriga elever här, lite nymornade satt och åt sin frukost, ja då hoppade vi in nöjda med dagens ”arbete” så jag kan tänka mig att det flesta av mina kursare, ja, dom ligger just nu och sover sött på sina kuddar, endast undertecknad är väl antagligen vaken, men vadå, sova, det kommer jag göra i mitt nästa liv

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s