Fiskdammarna i Mullsjö

 

20150624_5166En gång är ingen gång, och två gånger är en gång för mycket. Nej, det stämmer inte alltid för imorse var det dag nummer två som vi steg upp kl 03.30 och stod startklara kl 04.00.

Målet för morgonens fotografering var fiskdammarna i Mullsjö, ett område jag fullkomligt älskar, vilket ni som läser här nog kommer förstå varför. Så imorse hoppade jag ur sängen med ett språng, förväntansfull inför morgonens fotografering.

Några andra som också var förväntansfulla och var på pass vid samma tid som oss, det var myggen Så hovmästaren i myggornas förstaklassrestaurang ”Fiskdammarna” han hojtade glatt när vi kom gående – Pass på, nu kommer maten – och på morgonmenyn erbjuder vi 19 naturfotografer av första klassens kvalité.

Jag hann inte gå långt innan jag stannade till och började komponera.  För här, där finns motiven precis överallt runt omkring dig.

20150624_5124Som ni kanske vet så älskar jag ju strutbräken, och här fick jag verkligen mitt lystmäte. Jag kunde liksom inte sluta att ta med dom i mina kompositioner.

20150624_5135 20150624_5136 20150624_5143 20150624_5149Jaha, tänker vän av ordning, hade ni ingen uppgift idag, eller var det fritt valt arbete? O nej, inte när magister Anders är i farten, då utmanar han oss hela tiden, så ingen rast och ingen ro idag heller. Den här morgonens uppgift var,3 bilder som vanligt, en svartvitt, en art i miljö, och så den tredje, då hade han ett tillfälligt anfall av snällhet, för då fick vi välja helt och hållet fritt och fria storlekar också.

Svartvitt var det och nej, jag kunde inte fuska och plocka fram gammal skåpmat från förra gången jag  var här, och förresten, den sortens fusk är ju ingen sport, eller hur.

20150624_5129svSå var det dom övriga två, ja, det lär väl bli någon med strutbräken, då går ju liksom inte att låta bli, eller hur och så den tredje, det har jag faktiskt inte bestämt ännu.

Jag kunde ju också konstatera när jag vandrade stigen fram att jag måste helt enkelt varit ett litet lyckligt träsktroll i mitt förra liv, för jag bara älskar den här sortens miljö, exkl myggen förståss. Så tiden gick fort, fort, och tänk, jag hade nästan inte tid att dricka kaffe så exalterad var jag.

Ok, det blev lite mer än bara lider på strutbräken, det lovar jag.

20150624_5127 20150624_5153

Sedan så är det ju liksom en komposition man bara måste komma hem med, hur ofta man än besökt Fiskdammarna, iallafall känner jag så. Så därför avslutar jag med den för strax inser jag att det är mat och jag ligger efter tidsschemat för bildvalet, verkar ta lite längre tid än det brukar idag.

20150624_5174

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s