On the Road Trip del 1

20150722_5543
Tidigare i år så upptäckte jag att under min semester så arrangerade Säterdalens fotografiska Förening sin årliga ”En fotografisk resa i tid och rymd. Det passade ju perfekt, så jag bokade vandrarhem och började så smått smida planer. Planerna blev tillslut en Road-trip som började i onsdags. Där första stopp på vägen blev 2 nätter på Knuthöjdsmossen. Så i onsdags morse packade jag bilen och drog iväg. I Kristinehamn efter 24 mil på vägar fullpepprade med fartkameror, hämtade jag Eva, som skulle begå sin Knuthöjdsmossedebut. Jodå, vi kom upp utan ett endaste litet fartkamreporträtt, men det var kanske iof inte så konstigt när jag satt bakom ratten.

Jag var också glad, att packningen faktiskt blev rätt och komplett, för dygnet innan hade ju inte blivit riktigt som planerat, för hur det nu gick till så blev det långa roliga samtal till kl 04.00 på tisdagsmorgon då jag upplät en styck bäddsoffa till strandad hälsingekvinna i förskingringen.

Väl framme i Hällefors, så tog jag direkt med Eva ut på en liten guidad visning av mossen och jodå, hon nickade gillande. Vi såg en och annan Smålom när vi vandrade på mossen och jag visade och berättade.

Så tillbaka hem, fixa lite käk innan det var dags att dra ut på mossen på riktigt. Det blev en härlig kväll, med lagom moln på himlen, lugn och den där alldeles speciella stillheten jag tycker så mycket om där ute. Smålomens aktiviteter var väl inte lika intensiv som vanligt och jag kunde konstatera att inga ungar syntes till tyvärr. Vilket även de andra fotograferna jag träffade också kunde intyga. Var det så illa att inga häckande par i år fått fram några ungar.

Vi vandrade runt på mossen fotograferade medan kvällsljuset sakta lade sig över mossen.

20150722_5532 20150722_5538 20150722_5554 20150722_5558 20150722_5564

Jag hade väl en idé om att försöka göra någonting annorlunda på mossen, men väl hemma igen insåg jag, att hmm, kanske inte så mycket annorlunda, men Eva hade iof berättat om några andra gölar hon hittat som jag inte besökt, så dom skrev jag upp på agendan för morgondagen.

Morgondagen, som väl egentligen började mitt i natten, den blev väl kanske inte som planerat, för vi kom upp till mossen. Slog oss ner på bästa frukoststället, på bänken vid göken och i godan ro, väntade på ljuset. Dimma hade vi ingen den här morgonen, men ljuset skulle väl komma hoppades vi. Men se tji fick vi, ingen ljus ville riktigt dyka upp, istället såg vi droppelidropp på vattnet. Så där satt vi under de höga tallarna på bänken och samtalade i nästan 1,5 timma, lätt ackompanjerade av Smålomens rop och Kanadagässen kacklande. Tillslut insåg vi, det blir inte bättre och så åkte vi hem utan en endaste bild, men med en härlig start på morgonen, som inte går av för hackor det heller.

Jag hade också lockat upp Marie till mossen så på kvällen, var det tre taggade tjejer som drog ut på spångarna, eller rättare sagt vi gick bakvägen in och stod där i början av kvällen och hade väl i princip hittat våra första kompositioner när regnet började igen. Men vadå, det var bara att dra luvan över huvudet, huka lite under en ny tall och vänta ut dropparna.

20150723_5565 20150723_5572 20150723_5590

Kvällen, ja, när den nästan började övergå i natt, då drog vi hem igen, men först så var jag ju liksom tvungen att fånga det sista ljuset

20150723_5594

Vi bad vår lilla aftonbön ”snälla, snälla, gör så det blir dimma på mossen imorgon bitti och tänk, den här gången blev vi bönhörda. För när vi halv 4 på morgonen drog ut på mossen, då låg dimman tät över mossen och lekte likt älvor med mycket spring i benen tittut över gölarna.

20150724_5601
Vi försvann alla tre åt olika håll för inte hade vi tid att sitta och tjöta och käka frukost tillsammans denna härliga morgon. Så jag drog iväg längre in på mossen, medan dagen sakta vaknade till liv och fåglarna glatt började hälsa godmorgon.
20150724_5603

20150724_5611 20150724_5614 20150724_5622 20150724_5639

Jag försökte mig också på nya vinklar och vrår därinne på mossen, men si de bilderna, de skall hållas borta från bloggen, för lika bra att erkänna, man kan inte lyckas jämnt, men misslyckas kan man göra varje dag. Iallafall när det gäller fotografering. Det är ju ändå detta som är så fascinerande med att ge sig ut, och det är också så att man måste våga spänna bågen. För gör man inte det, kan man definitivt inte träffa tavlan.

Väl tillbaka på vandrarhemmet efter en härlig morgon, så blev det en stunds sömn, innan det var dags för en sista kaffetår tillsammans och vinka av Marie och även säga hejdå till Hällefors. För nu skulle det bära iväg mot nya mål, nämligen Säter… Fast det mina vänner, det berättar jag mer om nästa gång jag titta in på bloggen

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till On the Road Trip del 1

  1. Erik Koffmar skriver:

    Härliga bilder! Hoppas du får till de där andra bilderna en annangång.
    Ha det gott i Säter.
    /Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s