Volvo, Volvo från gammal till ung

Idag var det äntligen dag! För vadå undrar ni kanske, jo, att hämta min nya bil. En Volvo V40 av senaste modell. Det är alltid samma väldigt speciella känsla att få rulla ut en helt ny bil. Den luktar så speciellt och när man tittar på mätarställningen och kan konstatera, den har bara rullat 1,9 mil.

Första utflykten med den, blev faktiskt upp till Nääs slott med syster yster och Lerums Fotoklubb. Syrran och jag kunde konstatera, vi återupplivade en riktigt gammal tradition, att låta första bilutflykten med en helt ny bil bli just upp till Nääs slott. För det var ju så vi gjorde för längesedan, med våra nya bilar. Vi packade in familjen i bilen, åkte upp till Nääs slott och fikade. Så det kändes riktigt roligt, men också väldigt nostalgiskt.

Tänk, det blev verkligen nostalgi i kvadrat, för varje måndag under sommaren, ja, då samlas veteranbilar och deras ägare där uppe.

Så jag insåg, hmm, kanske kommer dom stoppa mig och säga, sorry, du är diskvalificerad att få komma hit, men ok, dom hade en parkeringsplats för oss vanligt dödliga, där min bil fick stå.

Nu brukar jag ju inte fotografera bilar precis, men så insåg jag, nu har jag chansen att i ett blogginlägg får frossa i lite olika Volvomodeller i olika åldrar.

Så varsegoda mina vänner. Vi börjar med vad jag tror var äldst av de Volvobilar jag såg, nämligen två stycken Volvo Amazon. Volvo Amazon, är faktiskt om jag förstått rätt, årsbarn med mig själv, nämligen 1956.

20150803_5844
Så hittade jag en härlig Volvo PV av 1960 års modell. Blank och fin
20150803_5829Vad sägs om en hederlig Volvo 140, dom kommer ni väl ihåg
20150803_5840

Så den modellen som jag tyckte var så fräck när den kom, men det var då det och det var Volvo 164

20150803_5835Så naturligtvis, min egna bil skulle också fotograferas, men då dög inte gärdet som agerade tillfällig parkering. Nej, här gällde det att välja omgivning med omsorg, så vi körde upp till slottet såklart.

 


20150803_5852

Och nu står den snällt parkerad här hemma på gatan, precis nedanför mitt vardagsrumsfönster så om jag vill, kan gå upp mitt i natten och titta till den. Ja, jag vet, jag är kanske lite barnslig, men det kan inte hjälpas det är något speciellt med en alldeles splitter ny bil.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s