Friska vindar i bokskogen

20151025_0585

För första gången på flera år, blir det inge besök i bokskogen i Söderåsen i år. Jag kände förra hösten när jag var där nere att jag nog skall ha ett år utan Söderåsen. Detta för att komma tillbaka nästa år, med nya fräscha ögon.
Men, men, ett besök i en bokskog på hösten är ju någonting väldigt speciellt, så därför åkte jag ner till Tostared idag och den lilla bokskogen vid Lygnens strand. Jag hade lockat med Marie också och glad i hågen hämtade jag upp henne framåt halv elva.

Tänk allt började precis som det skall, en kopp kaffe i bokskogen, medan vi kollade in åt vilken håll vi skulle gå. Jag satt också och kollade en en komposition lite extra och bestämde mig direkt, jag börjar där.

Det fortfarande precis som det ska, träd, trädstammar och funderingar på kompositioner.
20151025_0599
Så började vinden leka i trädkronorna och snart så, insåg jag, det här inte några lekfulla höstvindar som far runt lite grann bland grenarna, det blåser rejält. Rejäla vindar for genom grenarna och skakade om dom. Hmm, vad göra och det var bara att inse, antingen åka hem, eller stanna kvar och låta sig utmanas av vindarna.. Vilket jag valde, ja ni får ett försök att gissa efter ni kollat in bilderna nedan.

20151025_0613 20151025_0616 20151025_0651 20151025_0658 20151025_0669Just det, ni gissade helt rätt, vi stannade kvar och gjorde det bästa av vinden. Fast vi några tillfällen hade jag behövt en assistent och det var när jag fick för mig att fånga fladdrande löv i vinden. Då behöver man lite mer än vad jag själv kunde kasta upp.

Så det var två tjejer som åkte hem, med lungorna fyllda av härligt frisk luft, kanske lite blöta om kängorna och lite ny lera på kläderna, men vadå, det hör ju liksom till när man är ute och vandrar i bokskogen på hösten

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s