Sköna vår välkommen!

Ja, det kändes så idag! Våren är här, iallafall är den på G. För idag gav jag mig äntligen ut och fotograferade igen. Det var över en månad sedan sist. Inspirationen och lusten att ge mig ut i skog och mark har liksom saknats. För inte kan det väl bero på att jag nyss fyllt 60 och därmed blivit för gammal, trött och orkeslös? Nej, inte jag inte… eller???

Iallafall idag, hängde jag med några stycken från Lerums Fotoklubb upp till Vargön och Halleberg för att för första gången besöka det magnifika vattenfallet brudslöjan – och håll med det är ett passande namn på det här fallet.

20160320_0949Även om den här bilden kanske ser lite annorlunda ut, men så blir det när man ställer sig alldeles vid fallet och vattnet fångas av den lilla vinden som for förbi och hela tiden, likt en nästan osynlig svag liten dusch slog mot min kamerautrustning.

Fallet är magnifikt, och jag klättrade snabbt upp, ja, först av alla tom för att försöka fånga iallafall delar av det.

20160320_0900 20160320_0926Det blev väl sedan att genom att hasa mig och ibland även åka på rumpan ta mig ner igen, för halt var det på sina ställen.

Fast det är klart, när solens strålar började nå in till fallet, ja, då var jag på G igen för att försöka fånga hur solstrålarna lekte i vattnet.

20160320_0934och tänk, jag hittade näckens förstenade ansikte där mitt i fallet. Kanske han spelat för länge och blivit till sten.

20160320_0935Nu hade vi tänt grillplatsen och jag kände mig både nöjd och blöt, så vad göra, jo hasa sig ner igen och vad fick jag reda på då. Jo, årets första blåsippor var funna. Jag som trott att jag skulle få vänta kanske 2 veckor till innan dom skulle titta fram, men icke, för här hade dom vaknat till liv, och bland alla bruna fjolårslöv så lyste dom så vackert blåa. Då, kände jag att våren klappade mig på axeln och sa ”Hej, nu är jag här igen”

20160320_0983 20160320_1016Så gissa vem som kommer somna med ett litet lyckligt vårleende på läpparna ikväll? Vad gör då det, om det blir ett litet bakslag, med snö och slask igen för dom är ändå här, mina älskade små blåsippor. Iof fick vi väl kanske en liten föraning om våren redan på vägen dig, för vad såg vi på ett gärde, jo Herr o Fru Trana som gick där och spatserade.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s