Redo

20160403_1413
För en ny arbetsvecka är jag så här på söndag kväll. För jag avslutade helgen med att åka ut några timmar till Säveåns naturreservat och hälsa på blåsipporna. Vilken härligt go känsla att sitta där bland blåsipporna, dricka sitt kaffe, lyssna på fåglarnas kvitter och bara njuta av livet.

Vad gör det då att solen inte skiner, en och annan liten droppe av regn föll ner från himlen och träffade mig på nästippen. För det är så här jag samlar energi. Det är så här jag känner när kvällen kommer att jag är  härligt trött av all den goa friska luften jag hade runt omkring mig. Den härliga trösten av intrycken, av allt man ser när man sitter där högt uppe på slänten och tittar ut över Säveån. Spanar efter vårfåglar och lyssnar till deras härliga tjatter.

Att sedan rulla runt i löven, leta efter den perfekta lilla sippan att fotografera, det ger också den där härliga tröttheten som gör att jag kommer somna gott ikväll och drömma härliga drömmar.

Att sedan lyckligt få sitta och titta på en liten parvel, som tultar runt i skogen, som går på upptäcksfärd och som hittar pinnar att leka med. Lycklig, med strålande ögon och härliga små smilgropar i kinderna, på upptäcksfärd i naturen. Ja, det gör verkligen utflykten till en riktig höjdare.

Så får jag väl då avsluta det här lilla blogginlägget med att visa, att jag drack inte bara kaffe, käkade den medhavda chokladkakan och tittade upp på dom höga träden runt omkring mig

20160403_1318 20160403_1408 20160403_1419Så hittade jag även årets första lilla Vitsippa bland de blå sipporna

20160403_1340och ibland får de blå bli lite svartvita också

20160403_1413-svJa, det är bara att lätt konstatera, det är en härlig tid nu, när allt händer ute i naturen. Varje vecka ser man hur den förändras och vaknar till liv nu när våren äntligen är här.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s