Tänk vad ett”N” kan betyda

20160410_1467

Det har verkligen varit en vecka, där jag gått omkring med ett enda stort leende på läpparna skall ni veta. Men jag får väl börja med förra söndagen då naglarna rök all världens väg och spänningen var på topp.

För en vecka sedan så åkte jag med två fotokompisar upp till Ravenskårs naturreservat för att kolla in årets blåsippor där. Det var en härlig dag, lagom solsken och värmande vårluft. Samtidigt var jag nervös och pirrig, för jag visste ju att samtidigt som jag vandrade runt bland blåsipporna, rullade runt i löven och klättrade över stock och sten för att nå dom bästa blåsippsställena, ja, då hade Naturfotograferna sitt årsmöte.

I år hade jag vågat ta steget att söka in till denna förening och under hösten hade jag med vånda suttit och valt bilder. 150 stycken bilder skulle sättas ihop till en ansökningskollektion och det gör man inte på eftermiddag, iallafall inte jag. Jag hade valt och ratat, valt nya, förkastat igen och det var nervöst när jag äntligen bestämt mig och skickade in kollektionen. Sedan var det bara att vänta i 3 månader innan det var dags för medlemmarna att på årsmötet göra tummen upp, eller ner för min ansökan.

Så den hör söndagen var det ju dags. Men vad är bästa sättet att tillbringa en pirrig söndag på, jo naturligtvis ute i skogen bland de blå sipporna. Vilken dag jag hade, det var verkligen vår överallt. Luften kändes så där härligt vårlik, solen när den visade sig värmde och jag ville göra mitt vårskrik därute mitt i skogen.

20160410_1463 20160410_1476 20160410_1497 20160410_1558

Tror ni jag fick besked direkt, nejdå, här blev jag hållen på halster i två dagar. Tålamod är ju en gång för alla inte min starka sida, så mina stackars arbetskamrater hade nog en jobbig måndag, där jag lätt förvirrat sprang och omkring och hade tankarna på annat håll.
Så äntligen på tisdag hörde ordförande Anders Geidemark av sig och berättade. Jag hade blivit invald. 21 st sökte i år och 8 stycken valde man in, en av dom var jag. Så nu får jag sätta ett”N” efter mitt namn i fotosammanhang. Gissa att jag var stolt och glad, vilken underbar känsla att få detta erkännande. Men också det betyder att med N:et följer ett ansvar att följa föreningens stadgar och etiska regler.
Så många värmande gratulationer jag fått under veckan som gjort mig så glad, gratulationer från de mest oväntade håll.

Så efter en vecka när jag gått omkring med ett enda stort leende på läpparna, var det liksom dags att knyta ihop veckan och åka tillbaka till Rapenskårs för att hälsa en sista gång på Blåsipporna den här säsongen. Jodå, jag hälsade på dom, dom som var vakna, och jag hälsade på regnet och trots blötan i marken slängde jag mig frejdigt ner på marken och steg upp igen välkamoflerad av all lera, mossa och löv som fastnat på mina kläder… Men, det är i stort sett det enda jag fick med mig hem, löv och mossa alltså, för bilderna var det inte mycket bevänt med. En enda liten bild kan jag väl visa
20160417_1654Men vad gör egentligen det, ibland blir det ju så, man kan liksom inte fokusera. Istället blev det några timmar då jag klättrade runt, kände lukten av den fuktiga mossan, tittade efter fåglar och njöt av tillvaron i en stor skog, där jag var nästan helt ensam så när som min syster och fåglarna. Ja, då gör det faktiskt inget att jag direkt när jag kom hem, kunde ställa till med veckans deleteparty och i princip slänga varenda bild.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tänk vad ett”N” kan betyda

  1. Lena Martinsson skriver:

    Stort Grattis igen till den fina äran att tillhöra de bästa 🙂
    Jag håller helt med dig i att upplevelsen ute i naturen är mer värd än att få med sig bilder hem som ”håller”. Bara att ligga på backen och känna in dofter och ljud är slående härligt! Men får man med sig bra bilder är ju det en bonus, om så en enda. Dina bilder är superfina!
    / Lena

  2. Anna Ulmestrand skriver:

    Jättekul och inte ett dugg förvånande! Får passa på att hälsa dig välkommen in i gänget med ”N” gång;-) Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s