Andalusien del II

Så blir det äntligen tid igen för en blogg om Andalusien för nu börjar mina dagar i Spanien lida mot sitt slut och jag har landat i Madrid för en sista natt här. Tyvärr lider väl inte min förkylning mot sitt slut, utan den har liksom följt mig i spåren hela veckan här nere.

Jag börjar väl i princip där vi slutade förra inlägget, nämligen på stranden. För morgonen därpå åkte vi tillbaka till stranden. Jag var väl inte riktigt på fotohumör så det blev i princip bara en bild från morgonen.

20160511_1986Nu var det dags att packa ihop sina pinaler igen och dra vidare, tänk att man kan lyckas stöka till så mycket på bara två dagar – Men, snart rullade vi ut från staden Cadiz och vidare mot Grazamela. Regnet det öste ner, så det blev ändringar av planerna för det regnade tom så mycket så ett gäng härdade naturfotografer.
Dock stannade vi till en liten kort stund när regnet höll upp. För det är ju så Andalusien har sina svarta tjurar och vilken svart tjur tänker man på direkt som svensk när vi pratar spanska tjurar , jo naturligtvis tjuren Ferdinand och var brukade han sitta och njuta tro, just det under korkeken. Så nu har ja sett dessa träd i verkligheten.

20160511_1998 20160511_2001 Tillslut så kom vi fram till Grazamela och den kvällens fotografering ställdes in – vädret var emot oss, bl.a. var tanken att fotografera en välkänd utsiktspunkt, men det hade bara blivit ett jämngråts töcken för regnmolnen låg som ett lock över bergen.  Istället blev det tid till att gå igenom bilder, vila och bara koppla av. Det var inte helt fel det heller för dagarna hade ju varit ack så intensiva.

Nästa morgon var det uppstigning 06.00 och iväg för lite frukost innan vi gav oss upp ett undrat skogsområde. Min förkylning gjorde att mina krafter var på tämligen låg nivå och jag stannade halvvägs och fotograferade. Jag orkade helt enkelt inte ta mig upp hela vägen. Men jag hittade ändå en otroligt vacker plats där jag kunde i lugn och ro fotografera mellan regnskurarna.

20160512_2004 20160512_2020 20160512_2023Visst var det lite synd med allt regn, men å andra sidan, grönskan frodades och skapade otroliga vyer som jag njöt av.

Tänk, på kvällen skulle vi göra ett försök att fotografera från en utsiktspunkt, det såg lite lovande ut för det började lätta bland molnen och jodå, det blev en bild över detta fantastiska landskap vi åkte runt i – Ja, jag kan bara inse, jag fullkomligt älskar det här landskapet.

20160512_2027Så tillbaka till hotellet och kameraomvårdnad för det var ju inte bara vi som blivit blöta av de senaste dagarnas regn, även kamerautrustningen hade börjat visa upp en del fuktskador – Fast jag hade hittills haft tur, endast pyttelite imma på linsen hade visat sig.
Nu hade vi också börjar kunna hoppas på att regnet nog skulle vara över för den här veckan och morgonens planer var en otroligt utsiktsplats igen – men huruvida det blev så eller inte – ja, det får ni hålla er till tåls med någon dag eller två, för nu avslutar jag nämligen mitt andra blogginlägg från Andalusien.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s