Naturen är allt bra underbar

20160612_2579

Håller ni inte med om det. Idag, åkte jag iväg ut på lite sommarblomsterspaning. Jag drog återigen upp till Vättlefjäll för att ge mig ut på lite outforskade stigar. Fast egentligen letade jag efter sommarängar fulla av blomster. Där kan jag väl lika gärna erkänna direkt, jag gick i stort sett bet på sommarblomsterängar. Kanske för det är för torrt ute i markerna nu, så dom gömmer sig i väntan på regnet. Eller kan det vara så att dom har blivit allt mer sällsynta, jag vet faktiskt inte. För jag minns ju mina barndoms dikeskanter fulla av  sommarblomster, men nu ingenting. Visst hundkäxen är det fullt av, dom verkar ha tagit över totalt.

Jag hittade iallafall några små prästkragar utefter vägkanten och på skogsvägen slängde jag mig ner direkt.

20160612_2513

Eftersom jag kammade i stort sett noll, vad gäller sommarblomster, så tänkte jag, att ok, jag tar mig en promenad i skogen, spanar efter fina ställen att återkomma till nästen hösten nalkas. För uppe på Vättlefjäll, finns förutom mycket barn och tallskog också en hel del gamla ekar. Så jag vandrade genom delar av blandskog på en gammal skogsväg, som nu så smått börjar växa igen. Det var så torrt så torrt, men så där bland blåbärsriset hittade jag den lilla oansenliga blomman, ja, den syntes nästan inte, men den fångade ändå mitt intresse. För håll med om att gå på spaning i skogen, är spännande, man ser små oansenliga växter som genom makrolinsen, nästan får ett alldeles eget liv och helt plötsligt blir allt annat än oansenligt.

20160612_2548 20160612_2571 20160612_2588

Jag tycker alltid det är lika spännande varje gång jag ger mig ut på de här små spaningar efter skogens små gömda skatter. För om man bara håller ögonen öppna så hittar man dom. Då kan man lägga sig där i blåbärsriset och låta fantasin ge sig ut på små egna vandringar och helt plötsligt kanske en alldeles ny värld öppnar sig genom kameralinsen.

Ja, just det, jag hittade iallafall gulblommande ängar, ängar fulla av små snöblommor, som lyste så vackert i det torra gräset.

20160612_2531

Fast det är klart, min gräsmatta utanför huset är inte fy skam den heller, för just nu är den alldeles vitprickig av alla små tusenskönor som livar upp den
20160612_2599Det är så härligt att få ge sig ut såhär en söndag på en planlös vandring i skog och mark, få se hur vacker naturen är, även om den just nu skriker efter regn, ett sådant där härligt varmt sommarregn som sakta faller och blöter upp marken och ger alla växter det vatten de behöver nu. Så kan man hoppas på ett sådant sommarregn nu, tänk om det kunde regna hela nätterna. För ljudet när man vaknar mitt i natten och hör det stilla regnet strila utanför fönstret på sommaren, det är så livgivande på något sätt.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s