Dagens upptäckt

20160625_2768

Idag på midsommardagen, så insåg jag, nu måste jag bara få komma iväg ut, leta upp en sommaräng och njuta av dagen, så jag ringde syster yster och lockade med henne på en vandring med makrofotografering som prio ett. Så väl uppe på landet, begav vi oss ut på ängarna. Det här är ängar som jag vetat funnits hela mitt liv, ängar som egentligen är lika välkända som min handväska, men ändå inte. För idag såg jag dessa ängar med nya ögon. Vi begav oss nämligen ut bland böljande mjuka kulla i Lärjeåns dalgång i Bergum. Lärjeån har ett mycket speciellt landskap, då ån skurit sig ner genom landskapet där den slingrar sig fram. Utmed Lärjeån, kanske speciellt från Gunnilse och uppåt mot norr om Bergum, slingrar den sig genom betesmark med nipor och meanderbågar. Ett landskap jag som sagt växt upp med och där jag lekte när jag var barn. Kanske är det så, att det man alltid känt till och som ligger än så nära, är också ett landskap som man kanske inte ser som lika spännande. Men idag insåg jag det, jag har väl iof haft tankar om det här landskapet förut när jag kört upp till Bergum. Idéer om att ge mig ut och fotografera, men det har nog bara stannat vid idéer. Just för att det är ett landskap som jag egentligen alltid tagit för givet och som alltid funnits där utan att jag förstått hur spännande det är.

idag gav vi oss ut bland dessa böljande och mjuka gräsbevuxna backar, snubblade i hålen och över tuvor. Såg väl nästintill ut som ett par stapplande 80-åringar när vi försiktigt tog oss över stängslen. För här betar kor hela sommaren och frågan var ju, när vi klättrade över, eller kravlade under, är det elström i stängseltråden.

Syster och jag kunde också konstatera, här har vi nästan ett litet Brösarps backar i miniatyr, med träd som växer i de gräsbevuxna backarna, men också ett spännande linjespel där Lärjeån slingrade sig fram längst nere i dalen. Jag kunde också konstatera när jag satt vi kanten av ån, att här är ett rikt fågelliv, då småfåglar kvittrade i alträden och nog lite ängsligt höll koll på oss två och vad vi pysslade med. För kanske var det så att dom ute på ängarna, hade sina små fågelungar väl gömda för oss människor som störde deras plats.

Jag har ju letat efter blomsterängar och här hittade jag iallafall blåklockor, rejäla små  blåa öar i gräset och lyckan var väl nästan total. Fast att den bästa gruppen av blåklockor var precis vid strandbranten mot Lärjeån, blev kanske en utmaning – för jag insåg, jag glider, jag glider sakta ner mot vattnet, så det var att snabbt lägga ifrån mig kamera i säkerhet och kravla sig upp igen, men jag fick iallafall ”mina” blåklockor på bild.

20160625_2755 20160625_2756

Att sedan få sitta och dingla med benen utefter den åkansen och försöka hitta bästa sättet att fotografera lite utblommad hundkäx medan fåglarna kvittrade runt omkring mig, det mina kära läsare, det är livskvalité.

20160625_2794

Att sedan få avsluta dagens utflykt med att hitta en liten grupp av midsommarblomster och lägga sig ner i det höga gräset igen och samtidigt blicka ut över detta härliga landskap och fantisera om en tidig morgon med dimma utefter Lärjeån, som förvandlar landskapet till en sagovärld, det triggar iallafall igång mig.

20160625_2891 20160625_2903Att vi på tillbakavägen, hittade en enklare väg hem, var ju nästan som grädde på moset så nu vet jag ju hur jag enklast tar mig tillbaka dit igen.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s