Morgon vid fiskdammarna

 

20160802_3440Så var man då här igen – i Mullsjö – för att under en vecka drillas av magister Anders. Få ny fotoinspiration, träffa gamla gamla goa vänner och lära känna nya sköna vänner.

Jag dök ju upp här redan i söndags eftermiddag efter en liten lagom omväg från Göteborg, via småvägar genom Västergötland, på små grusvägar, lite större landsvägar och tänk, tom en bit på stora motorvägen också.

Det var en hel del välkända ansikten som dök upp när vi alla samlades igår, måndag, för naturfoto 2 med Anders Geidemark här på Mullsjö Folkhögskola.

Igår blev det ju mest teori och vi blev presenterade för veckans uppgifter. Ja, för självklart hade magister Anders satt ihop ett digert program, där vi skulle få fullt upp under veckan, med att skapa och komponera och fotografera.

Första morgonen, då var det uppstigning kl 04.00. snabbt sätta på vattenkolaren, borsta stackars tanden och så sörpla i sig första muggen kaffe så jag blev människa. Tänk, jag lyckades den här gången också, så i god tid innan avfärd kl 04.30, så gick jag, nja, kanske inte trallande, men dock vaken ner till parkeringen.  Morgonens tur gick till dom välkända Fiskdammarna och uppgift för dagen var: Kaos, minimalism och impressionism – men hur sjutton lyckas man med minimalism i detta kaos av prunkande växtlighet som utmärker Fiskdammarna – Så det var en stund då jag gick omkring om muttrade ”dumma magistern” som inte kan göra det enkelt för mig – För just det, det var inte fria format heller. Vi skulle presentera en bild vardera med följande format 1×1, 1×2 och 1×3 – Sen så två till med hör och häpna, fria format och utan något tema.
Hur det gick för undertecknad – hmm, jag har väl gjort bättre ifrån mig – men så insåg jag, framförallt med minimalism, det är upp till betraktaren att tolka och om min tolkning av minimalism, inte är den samma som betraktaren, ja, då är det inte mitt problem, eller hur? 🙂

Efter några sköna timmar ute i skogen, så var det dags att vända tillbaka, få lite frukost i magen och en go dusch – allt medan morgonens bilder fick laddas in i datorn. Hmm, vad skall bli kaos, vad skall bli minimalism och vad sjutton skall få tolka impressionism??

Ja, här kommer iallafall en del av morgonens bilder.
20160802_3396 20160802_3397 20160802_3402 20160802_3425och så var det ju det där med minimalism – hmm…..

20160802_3423

Sådär, nu har jag hunnit blogga också, och tänk det tom innan lunchen…

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s