Åh vilken underbar morgon

20160803_3472

Att vara på fotokurs betyder tidiga mornar och sena kvällar, det känner vi alla till som varit iväg på naturfotokurser. Så imorse när klockan återigen väckte kl 04.00 så kändes det segt, segt. Men det gäller att bita ihop, inte snooza utan bara gå släpa sig snabbt som attan ur sängen, sätta på kaffevattnet och på med kläderna.
Fast den här morgonen var det värt dessa vedermödor, att lämna en var och skön säng. För när vi körde iväg från vårt hem den här veckan såg vi dimman ligga så där morgonfräscht över Mullsjön och det var med hopp i sinnet vi styrde kosan mot Tunarp. Tänk om det finns dimma där också i hagarna.
Vi kom fram denna härliga morgon och över den lilla sjön nedanför säteriet lekte mycket riktigt dimslöjorna över sjön. Så vi travade snabbt iväg mot hästhagarna. Jag har ju tidigare lyckats med att inte fotografera några hästar på Tunarp, men den här gången tänkte jag, att nu är det nog min tur att göra detta.

Tunarp är ett säteri med anor sedan 1500-talet och vi rörde oss i hagar, med vackra gamla ekar, det jag brukar älska, en stycke svenskt klassiskt kulturlandskap, som ju tyvärr börjar försvinna mer och mer.

Vi vandrade in i hästhagarna och snart så dök hästarna glatt upp. Nyfikna på hela horden med fotografer som invaderade deras hage. En blev väl lite extra nyfiken på mig och min utrustning och kom tom så nära så den hamnade innanför närgränsen på kameran.

20160803_3463Det blev till att putsa linsen på objektivet sedan för att inte skapa extra partiell dimma på bilderna.

Jag njöt i fulla drag, där jag vandrade runt i hagen med hästarna runt omkring mig. Det går inte att komma ifrån, det är något speciellt med hästar och jag tycker ju tom dom luktar gott.
20160803_3453 20160803_3479Mitt i denna ljuvliga miljö skulle man ju också tänka på dagens fotouppgift, ”Art i sin miljö” – hmm, vad göra åt detta. Jodå, jag fick nog till det förhoppningsvis, men vilken bild som får illustrera dagens uppgift det har jag väl inte riktigt bestämt mig för ännu. Det är ju tack och lov några timmar kvar till dagens bildgenomgång och utöver dagens uppgift skall två bilder till tas fram – Och så skall jag ju hinna blogga lite också – Det är fullt upp när man är på kurs, det är då säkert.

Ja, just det, det blev en underbar morgon, i hästhagarna svepte dimslöjorna fram och solens första strålar sprack igenom slöjorna och vi alla fotograferade som galna.

20160803_3491

Jag hann ju nästan inte dricka kaffe, så när jag väl lämnade hästhagarna och drog mig mot nya fotoobjekt, var det tillslut gott att slå sig ner på bänken vid sjön, hälla upp sitt kaffe och ta fram mackan och få lite ny energi innan det var dags att krypa ner på marken för närkontakt med lite blåklockor.

20160803_3582Nu måste man ju också börja fundera på veckans examensuppgift och artikeln som skall tillverkas. Där är uppgiften totalt 7 bilder med förbestämda mått som skall passa in o lat-outen och så gäller det ju att också börja fundera på en text till det givna ämnet.
Morgonen avslutade jag vid mina älskade rallarrosor innan det var dags att åka tillbaka och jag kan nog hålla med mina kamrater här på kursen, att det känns lite konstigt att tillbaka på Folkhögskolan sätta sig vid frukostbordet – Vi har ju liksom redan gjort nästan en halv arbetsdag när kl inte är mer än 08.00.

20160803_3584

Så, nu efter frukosten har dagens andra pass börjat. Gå igenom morgonens bilder, ta fram dom där tre till eftermiddagens bilddiskussion och så förstås blogga lite 🙂

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s