Cornwall – Du tog mig med storm, del 1

20161117_4445
England, har alltid känts som mitt andra hemland av någon anledning. Kanske för jag varit där så mycket och upplevt så mycket roligt. Fast för det mesta har jag ju tillbringat min tid i London när jag varit där. Ok, några små utflykter till andra delar av landet har det blivit. Dock har det alltid funnits en del av detta fina land jag drömt om att få komma till och det är Cornwall. Kanske för jag läst många böcker som utspelar sig där, men också för jag sett så mycket filmer därifrån och drömt om detta otroliga landskap med sin dramatiska kust. Så äntligen skulle jag få komma dit.

När jag för drygt ett år sedan såg den här fotoresan komma upp i mitt flöde på Facebook, jag då skrek jag högt av glädje och tryckte på anmälningsknappen omgående. Resan arrangerade av Wildnature Fotoresor med Patrik Larsson som reseledare och fotoguide.

Så natten innan jag skulle äntra planet med destination London så sov jag inte många timmar för spänningen och förväntningarna var på topp. Vi sammanstrålade hela gänget som skulle vara med på den här fotoresan på London Heathrow och så bar det iväg i bilen ner till Cornwall och Pencanze. Vi bodde på ett litet guesthouse mitt inne i Penzance, en liten stad jag tyvärr inte hann upptäcka så mycket av mer än från bilfönstret. För nu var det fotografering som gällde.  Iof hann vi iallafall göra oss hemmastadda på två av stans pubar under veckan när vi åt våra middagar och lät en och annan god engelsk öl skölja våra strupar.
Det blev tidiga mornar för redan 06.15 stod vi i stort sett varje dag redo vid bilen med vår fotoutrustning och jag också såklart, med en fylld kaffetermos i ryggan.

Första morgonen blev det en tidig morgontur ut till St Michael´s Mount och min första kontakt med det som kanske fascinerade mig mest under resan, nämligen tidvattnet.

Vi satt där vid stranden i mörkret och väntade på att dagen skulle vakna, medan vi kunde studera hur vattnet samtidigt sakta drog sig undan.
20161115_4040Väl tillbaka på vårt lilla Guesthouse kl 09.00 väntade en stadig engelsk frukost och våra lunchpaket. För efter vi inmundigat vår frukost vinkade vi hejdå och drog iväg ut för att inte komma tillbaka igen förrän mörkret lagt sig över Cornwall.

Så förflöt våra dagar och tillfällen för vila var väl en bristvara under veckan, men vad gör det när man har roligt. Även om jag ibland kände, nu vill jag dra mig tillbaka, få vara alldeles själv i naturen.
Tillfälle för denna ensamhet fick jag väl iof redan första förmiddagen, då vi begav oss till en underbar liten strand. Jag insåg direkt, här vågar jag inte gå ner. Inte med tanke på att jag fortfarande hade vissa sviter efter ett ryggskott från helvetet. Så det fick bli en översiktsbild över den vackra stranden.
20161115_4078Innan jag istället drog mig tillbaka bland grönskan och botaniserade där istället.
20161115_4081Nästa stopp blev Godrevy och detta var en strand vi återkom till två ggr till. Det kändes bra att få göra detta. Jag är ju nu så här när jag blivit äldre en liten fegis och jag vågade nog lite mer dag två en första kvällen. Det kändes nämligen lite läskigt så här första dagen att ge sig ut på klipporna i vinden och se vågorna som med sådan kraft slog upp mot klipporna. Även här fick jag ju uppleva tidvattnet, men nu så att säga åt andra hållet. Tidvattnet var ju på väg in och vågorna kom närmre och närmre. Det var väl en och annan av oss, som kom tillbaka till bilen, nyduschade av Nordsjöns salta vatten.
20161115_4134 20161115_4184 20161115_4212 20161115_4219 20161115_4246

Så när mörket lagt sig, åkte vi tillbaka hem, trötta, nöjda och lite hungriga och avslutade kvällen på puben med en god middag innan vi somnade gott i våra sängar.
Ja, just det, jag hade ändrat klockan lite, för kvällen innan hade jag i min stora förvirring ställt klockan på 04.50, alltså en hel timma för tidigt. Jodå, jag gick upp, började göra mig iordning, innan jag insåg, det är något som inte stämmer för Susanna min rumskompis hon sover gott fortfarande. Tack och lov insåg jag mitt misstag innan jag gått ut till bilen och stått där en timma för tidigt och muttrat över att alla var sena.

Jag kan väl också berätta om första kvällen lilla upptäckt. Både Susanna och jag hade precis som Patrik sagt till oss packat ner var sin adapter till eluttagen och självklart en eldosa så vi skulle kunna ladda våra kamerabatterier, datorer och telefoner. Hmm, den där adaptern funkade ju inte som den skulle. Men våld löser allt och efter lite justeringar av densamma så funkade allt till belåtenhet.

Onsdag morgon, uppstigning kl 05.50, fixa kaffevattnet, fixa en liten macka och så på’t igen.
Nu åkte vi ut till den lilla hamnen i Mousehole där man redan börjat juldekorera så jag drog snabbt ner till stranden. Ja, just det, hmm första lilla problemet var om vi ens skulle komma in på parkeringen, bilen verkade för hög för det lilla nedhängande röret som skulle stoppa husbilar från att köra in och parkera. Men med två uppfinningsrika damer i bilen, löste vi snabbt problemet. Dom hoppade helt sonika ur bilen, ställde sig på tå och höll upp hindret och så kunde vi passera under med några centimeter tillgodo.

Vi fick en morgon, med soluppgång och små ulliga, gulliga moln på himlen
20161116_4262 20161116_4293Vädret hade verkligen slagit om och dagen såg ut att bli en dag med strålande sol och klarblå himmel, men se det återkommer jag till i nästa blogginlägg.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s