Äntligen vår

Här har det rått total tystnad hittills i år och det kan ju bero på att fotolusten lyst fullständigt med sin frånvaro i flera månader. Det har också varit en massa annat runt omkring mig på helgen senaste 1,5 månaden. Men nu äntligen hade jag planerat att få komma ut i skogen. Jodå, jag lyckades. Kaffetermosen fylldes till bredden imorse och kameraryggsäcken packades. Vilken härlig känsla att köra iväg till Skepplanda och mitt alldeles egna lilla blåsippsparadis.
Det var ett alldeles perfekt fotoväder, inte för soligt och inte heller för molnigt. Så när jag kom ut i havet av blåsippor så slog jag mig  ner på en sten, fyllde muggen med kaffe och bara satt där och njöt, lät mina lungor fyllas av den härligt friska vårluften, medan fåglarna kvittrade runt omkring mig.
Bäcken en bit nedanför mig, porlade glatt förbi och jag kunde se en och annan fågel glatt svischa förbi över vattnet.
Snart så började mina blåsippsögon fungera och lite överallt såg jag små blåa ”öar” bland alla fjolårslöv. Tillslut så, var kaffet urdrucket och jag började leta efter någon plats där jag i lugn och ro kunde slänga mig ner på marken utan att skada de små blå blommorna. För här är inte så lätt att fotografera. Här är inte problemet att hitta blåsipporna, utan snarare problemet att hitta tillräckligt stort område för mig att kunna kravla runt på och rulla runt i löven utan att skada de små skira blommorna.
Det blev några härliga timmar därute i skogen och här kommer ett litet kollage av dagens bilder.

Jag hittade ett flitigt litet bi/geting, som flög från blomma, till blomma och letade nektar fast det lilla biet eller om det nu var en geting,  var väl inte helt kompis med att bli fotograferad insåg jag. Fast kanske det bara var lika sprittande vårglad som jag, så de inte kunde sitta still tillräckligt länge.
Men ojdå, det var inte bara blåsippor som fastnade på sensorn den här dagen ser jag

och väl hemma upptäckte jag till min fasa att jag fått en gäst med mig hem – nämligen årets första lilla fästing hade åkt snålskjuts med mig tillbaka hem. Ja, just det, det var väl nästan så att jag inte ens fick åka hem i min egna bil idag för gissa vem som var lerig, blöt och skitig från topp till tå när jag rullar färdigt i skogsbacken.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s